Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Fitnesscoach neemt foto’s seconden na elkaar om waarheid te delen over Instagram body snaps

Fitnesscoach neemt foto's seconden na elkaar om waarheid te delen over Instagram body snaps

We hebben inmiddels allemaal die dramatische side-by-side body transformation shots op Instagram gezien. Maar soms is er echt meer aan de hand dan je denkt. Fitness coach, Lauren of Loz Fitness, heeft op haar Instagram, waar ze een indrukwekkende 84,5k volgers heeft, de waarheid gedeeld over wat er speelt bij Instagram body snaps.

Twee foto’s

Lauren uploadde twee foto’s samen, genomen op exact dezelfde locatie terwijl ze exact dezelfde outfit droeg, en gaf als bijschrift mee: “Hetzelfde lichaam, verschillende poses, allebei mooi.” Hoewel de foto’s slechts enkele seconden na elkaar zijn genomen, geven Lauren’s gebruik van belichting, hoeken en kledingaanpassingen de illusie dat haar lichaam er op elke foto heel anders uitziet. Het bijschrift vervolgt: “Ik doe deze graag omdat het me eraan herinnert dat wat we zien op sociale media is wat mensen willen dat we zien.”

Instagram body snaps

Bewustzijn en body positivity

Lauren vertelde over haar aanwezigheid op sociale media als fitnesscoach: “Het is de beste foto uit vele, het is degene waarvan ze dachten dat ze er goed uitzagen. Belichting, hoeken en poseren spelen allemaal een grote rol in hoe lichamen er online uitzien.” De fitnesstrainer gebruikte haar platform om zowel bewustzijn als body positivity te verspreiden en voegde eraan toe: “Vergelijk jezelf niet met iets wat niet echt is. Beide beelden hier zijn prachtig, en we moeten de echte lichamen die we hebben omarmen. “Omarm de hip dips, cellulitis, kuiltjes, littekens en striae, want iedereen heeft deze dingen, ze zijn normaal, natuurlijk en iets om van te houden,” legde ze uit.

Instagram body snaps

Verschillen

Lauren scheen niet alleen een licht op hoe Instagram soms verkeerde informatie in stand kan houden, maar ze ging zelfs zo ver dat ze precies aangaf wat er verschilde tussen elke foto. Op de linkerfoto onthulde Lauren dat ze haar “heupen naar achteren had geduwd” en “haar buik aanspande”, terwijl ze op de rechterfoto deelde hoe ze zich “ontspannen en omarmend” voelde. Aan het eind van het bericht waarschuwde Lauren haar volgers voor de manier waarop sociale media soms een valse realiteit kunnen presenteren. “Deze foto’s zijn allebei Instagram-waardig,” schreef ze, “ze laten me allebei zien; één laat een beeld zien van hoe jullie me allemaal zien, en één laat een beeld zien van hoe ik me zie, met de nadruk op mijn onzekerheden. Ik wil je beide beelden laten zien, zowel mooie en geposeerde als natuurlijke en echte. Elk lichaam is perfect, maar elk beeld is dat niet, begrijp dat. Normaliseer normale lichamen. Hou van jezelf voor wat je anders maakt, koester je striae en verzorg ze zoals het hoort. Je bent perfect, in alle opzichten. “

Instagram body snaps

Positieve reacties

De openhartige post heeft sindsdien bijna 20k likes en tientallen reacties vergaard waarbij veel Instagram-gebruikers Lauren feliciteerden voor het gebruik van haar social media platform als een manier om een belangrijke boodschap te verspreiden. Een persoon schreef: “Mensen vergeten soms hoe nuttig dit soort posts zijn voor sommige mensen. Bedankt.” “Bedankt voor het tonen van beide kanten, doet me beseffen dat ik normaal was,” voegde een tweede toe. Een derde haastte zich om zijn steun te betuigen en schreef: “Ik hou van de verschuiving in de mentaliteit van vrouwen in de fitnessindustrie de afgelopen jaren! Eindelijk accepteren we ons lichaam zoals het is en zijn we niet bang om de kanten te laten zien die de meesten nooit zouden laten zien! Ga zo door meid!”

Bron: ladbible.com

Beeld: Instagram

You May Also Like