Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Fans van deze Eredivisieclub dronken in 2022 het meeste bier

eredivisieclub bier

Dat voetbal en bier hand in hand gaan is geen bijzonderheid. Bier is onmisbaar bij voetbalwedstrijden. Maar heb je je afgevraagd waar ze het meest drinken? Dus bij welke Eredivisie er in 2022 het meeste bier is genuttigd? Dat gaan we je in dit artikel vertellen.

Eredivisieclub bier

Recordbedrag

PSV Eindhoven kwam als de winnaar uit de bus de titel van Nederlandse voetbalclub waar het meeste bier werd gedronken in 2022. We lazen in het jaarverslag van PSV dat ze buiten het veld en tijdens wedstrijddagen maar liefst 600.000 liter bier verkochten. Dit is nog nooit eerder gebeurd en is dus een recordhoeveelheid. 

Rekenen

PSV verkoopt gemiddeld 30.000 kaartjes per wedstrijd. Dit komt neer op zo’n twintig liter bier per persoon, of zo’n 80 glazen per persoon. Twentse supporters zijn de grootste bierdrinkers (per hoofd), blijkt uit onderzoek van sportadviesbureau Hypercube. Ze drinken 4 ton liter bier per jaar. Dat is zestien liter bier per persoon. Dat betekent niet dat fans in het Philips Stadion per hoofd meer drinken dan in de Grolsch Veste. De club van Ruud van Nistelrooy speelde afgelopen seizoen simpelweg meer wedstrijden.

Check ook: Onderzoek wijst uit: ‘Goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters’

Bron: fhm.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like