Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Experts waarschuwen: “Meer dan 5 minuten op de wc zitten, is gevaarlijk!”

Een hele poos op het toilet zitten, doen wij allemaal weleens of vaker. Scrollen op Instagram of Facebook, terwijl je op het toilet zit, klinkt misschien erg onschuldig, maar dat is het niet. Onderzoek wijst uit dat je niet meer dan 5 minuten op het toilet moet blijven zitten.

Risico op aambeien

Experts van Topps Tiles zeggen dat mensen ongeveer drieënhalf uur per week op het toilet doorbrengen, verdeeld over gemiddeld vijf minuten en vier tot zeven keer per dag. Deskundigen waarschuwen echter dat zoveel tijd op het toilet doorbrengen slecht voor je kan zijn, omdat langdurig op het potje je risico op aambeien kan vergroten. Volgens deskundigen ontstaan ​​aambeien als je (te) lang op het toilet zit, of als je last hebt van hardlijvigheid.

Beeld: Pexels

Gezonde voeding en sport

Wetenschappers zeggen dat de compressies (tijdens het zitten) druk uitoefenen op de aderen rond je heupen, wat leidt tot verschillende gezondheidsproblemen. De negatieve effecten verdwijnen met de tijd, net als bij “gewone” aambeien, maar in meer ernstige gevallen moet u mogelijk een gênante arts raadplegen. Verder neemt het risico op aambeien toe met de leeftijd, als je weinig sport en ongezond eet. Gezonde en vezelrijke voeding zorgen namelijk voor een betere stoelgang en verkleinen de kans op ambeien. Dus er is nog een reden om je te houden aan een gezond dieet en natuurlijk om regelmatig te sporten.

Beeld: Pexels

Bron: clint.be

Beeld: Pexels

You May Also Like