Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Executie van moordenaar die bang is voor naalden last-minute stopgezet

executie moordenaar

De executie van een moordenaar in de dodencel, die in de jaren 90 drie mannen doodde, werd donderdag (22 september) stopgezet. De reden? Zijn angst voor naalden.

Foto embedded van Unilad

Angst voor naalden

Alan Eugene Miller had gevraagd om geëxecuteerd te worden door stikstofhypoxie vanwege een vermeende angst voor naalden, maar gevangeniscommissarissen in Alabama beweerden dat ze moeite hadden om Millers aderen te vinden. De executie van Miller was eerder geblokkeerd, maar die beslissing werd om elf uur ongedaan gemaakt door het Hooggerechtshof. Echter, problemen in de dodenkamer vertraagden de executie van Miller en zijn doodvonnis liep om middernacht af.

Executiemethode niet klaar

Volgens The Mirror werd de executie van Miller afgeblazen met slechts ‘minuten over’. Leden van de media werden naar de Holman Correctional Facility in Alabama gereden en om 21.20 uur kondigde het Hooggerechtshof aan dat de procedure groen licht had gekregen. Media, advocaten en familieleden wachtten om de executie van Miller te zien plaatsvinden voordat het bevel afliep. Hoewel Miller had gevraagd om geëxecuteerd te worden door stikstofhypoxie vanwege zijn angst voor naalden, blokkeerde een rechter de beslissing van de moordenaar en zei dat de executiemethode niet klaar was om te worden gebruikt in de staat Alabama.

Executie moordenaar

Formulier ingediend

In 2018 keurde Alabama stikstofhypoxie goed als executiemethode, maar het was nog niet uitgeprobeerd. Miller beweert dat hij een formulier heeft ingediend waarin hij zijn keuze voor de executie heeft vermeld, maar staatsfunctionarissen ontkennen de krant te hebben gezien. The Mirror meldt dat het Department of Corrections van Alabama vorige week ook zei dat het nog niet klaar was om stikstofhypoxie te gebruiken.Daarom blokkeerde de Amerikaanse districtsrechter R. Austin Huffaker eerder deze maand Alabama om Miller ter dood te brengen.

Executie aangehouden

Op donderdagavond bevestigde verslaggever Lee Hedgepeth op Twitter: “Miller, die ter dood was veroordeeld nadat hij was veroordeeld voor het doden van drie mannen op een werkplek in 1999, had aanvankelijk zijn executie laten aanhouden, maar het bureau van de procureur-generaal van Alabama deed een beroep op het Amerikaanse Hooggerechtshof, en zijn executie door middel van een dodelijke injectie werd goedgekeurd.”

Bron: Unilad
Beeld: Pexels, Unilad

You May Also Like