Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

“Eva Jinek teleurgesteld over RTL 4’s schamele salarisvoorstel”

eva jinek sinterklaas

Eva Jinek lijkt niet tevreden te zijn met het salarisvoorstel van RTL 4, anders zou ze haar baas Peter van der Vorst niet zo in het ongewisse laten. Dit is volgens tv-deskundige Victor Vlam een verrassende wending in de voortdurende soap rondom Eva Jineks contractverlenging. 

Vreemd

Opvallend genoeg heeft de presentatrice op RTL Boulevard gezegd dat zij nog niet weet of zij samen met RTL verder zal gaan, in plaats van dat RTL de beslissing nog moet nemen. Dit is vreemd, gezien haar dalende kijkcijfers en het feit dat ze zelfs na een eventuele salarisverlaging nog steeds goed zou verdienen. Critici vinden Eva’s uitspraken gedurfd, en volgens tv-deskundige Rob Goossens is het eigenlijk onacceptabel dat ze RTL tot de herfst in onzekerheid laat. Hoe beoordeelt mediadeskundige Victor Vlam de situatie?

eva jinek

Hard to get

In zijn podcast “De Communicado’s” noemt Victor de uitspraak “opmerkelijk”. “Gehéél tegen de verwachtingen in, echt gehéél tegen de verwachtingen in deed ze daar deze uitspraak over. Het is een opmerkelijke uitspraak, want eigenlijk wat ze hier zegt is: ‘RTL wil mij, maar of ik RTL wil: ik laat het ze weten over een half jaartje, fijne dag verder.’”, zegt hij. Volgens Victor is het overduidelijk dat hier sprake is van “hard to get spelen”. “Ja, dat is echt wel een hele, hele opmerkelijke uitspraak. Het is een opmerkelijke uitspraak, omdat ten eerste: ze had deze vraag kunnen zien aankomen, en ze had er ook gewoon niks over kunnen zeggen, wat meestal gewoon ook gebeurt.” Volgens hem lijkt het een opzetje. “Als zij had gezegd: ‘We gaan binnenkort aan tafel en dan kijken we wel’, dan was het nooit uitgezonden, dan hadden we het er niet over gehad. Maar dit zei ze en dan weet ze ook wel dat dit natuurlijk gewoon nieuws maakt. Ik denk dat deze uitspraak twee dingen betekent.”

Salaris verlagen

Wat betekent dit ten eerste? “Dat het een impliciete bevestiging is van het feit dat RTL haar salaris wil verlagen en waarschijnlijk drastisch wil verlagen. Op zich is dat geen verrassing, want de kijkcijfers rechtvaardigen ook niet dat het meer dan een miljoen euro per jaar is, maar dit kun je wel zien als een bevestiging daarvan.” Natuurlijk vraagt men zich af met hoeveel ze het salaris willen verlagen, aldus Victor. “Dat weten we niet. Willen ze terug naar 900, 600 of 300 duizend? Maar ik denk wel dat het feit dat zij deze uitspraak zo heeft gedaan en eigenlijk gewoon de RTL-directie laat bungelen, wel aangeeft dat zij kennelijk zwaar ontevreden is over het voorstel dat ze heeft gekregen van RTL.”

Een directe uitnodiging

En ten tweede? “Dat ze ook eigenlijk heel duidelijk maakt aan andere zenders dat zij deze zomer best openstaat voor een ander voorstel. Dus als jij bijvoorbeeld een publieke-omroepdirecteur bent, dan weet jij dat je voor het einde van de zomer jouw voorstel bij Eva moet neerleggen, zodat ze het kan meewegen.” Volgens Victor is het simpelweg een directe uitnodiging, zo stelt hij. “Ze zegt heel publiekelijk: ‘Jongens, ik sta open voor andere ideeën. Ik weet nog niet of ik bij RTL wil blijven.’ Nogmaals, dit soort dingen zie je vrij zelden, dat prominente mediapersoonlijkheden zo open spreken over hun contractonderhandelingen.”

Check ook: Eva Jinek afgemaakt om ‘Kruidvat-fantasie’: ‘F*cking denigrerend’

Bron: mediacourant.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like