Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Europese bestemming op 2 uur vliegen ‘een van goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld’

goedkoopste bestemming sunny beach

Ongemerkt zitten we alweer in mei, het is dus hoog tijd is voor het maken van vakantieplannen voor de zomer. Maar met de crisis van de kosten van levensonderhoud die ons nog steeds voor elke cent onder druk zet, wilt je ook de kosten zo laag mogelijk houden. Gelukkig is er een lijst samengesteld met de goedkoopste bestemmingen in de buurt, de ‘World Holiday Costs Barometer’ (WHCB).         

goedkoopste bestemming sunny beach

Vakantiebestemming

De afgelopen tien jaar hebben ze de cijfers bestudeerd en de kosten berekend van acht belangrijke criteria: een driegangenmenu voor twee, een kop koffie, een fles bier, een cola, een glas wijn, een fles water, zonnebrandcrème en insectenwerend middel. Vervolgens worden de cijfers voor 40 steden en resorts samengevoegd om de kosteneffectiefste vakantiebestemming te bepalen. En het blijkt dat een van de meest aantrekkelijke bestemmingen op dit gebied een stuk dichterbij is dan je denkt: Sunny Beach in Bulgarije!

Goede tijden

Op de derde plaats op de lijst van dit jaar, kost het budgetresort je slechts € 65,70 per dag.  Als we de cijfers verder uitsplitsen, kost een flesje bier daar slechts € 2, wat niet slecht is. En je kunt volgens de gids een driegangenmaaltijd krijgen voor minder dan € 42. Goede tijden inderdaad, hè? Maar Sunny beach is nog altijd niet zo goedkoop als Marmaris in Turkije, waar de basisbehoeften ongeveer € 65 per dag kosten. Daar kun je een maaltijd krijgen voor iets meer dan € 45 en een glas wijn voor € 4. Op de eerste plaats staat echter Kaapstad. In de Zuid-Afrikaanse hoofdstad kost een vakantiedag je slechts € 58.

Het Kroatische feesteiland

Als niets van het bovenstaande je aanspreekt, kun je altijd naar het Kroatische feesteiland Pag gaan, waar een biertje je slechts iets meer dan een euro kost. Voor degenen die onder de brandende zon in hun badpak willen dansen met een goedkoop drankje in hun hand – kijk dan niet verder dan het Zrce-strand van het eiland in Novalka dat een hele reeks strandclubs heeft.  Een daarvan is de ervaren locatie, Kalypso, die al bijna 20 jaar drank, feesten en pompende deuntjes verzorgt. Een handvol populaire muziekfestivals worden ook georganiseerd op Pag Island, waaronder Hideout, Fresh Island Festival, Sonos Festival en Barrakud. Tot zo, jongens, ik ga mijn vluchten boeken.

goedkoopste bestemming sunny beach

Check ook: 25X NEDERLANDERS DIE ENGELS PROBEREN TE PRATEN OP VAKANTIE

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like