Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

‘Essociaal Ester’ (33) koopt al 10 jaar bier met UWV-uitkering

Essociaal
Beeld: TikTok

In Nederland heeft het UWV de verantwoordelijkheid om uitkeringen te verstrekken aan mensen die er recht op hebben, als onderdeel van het socialezekerheidsstelsel. Deze uitkeringen dienen als een vangnet voor mensen in moeilijke omstandigheden, om hen te ondersteunen bij hun levensonderhoud totdat ze weer zelfstandig kunnen voorzien in hun levensbehoeften. Er zijn echter gevallen waarin mensen op een andere manier gebruikmaken van deze uitkeringen, zoals het geval van ‘Essociaal Ester’ van Vught.

10-jarig jubileum

Ester van Vught, beter bekend als ‘Essociaal’, vierde onlangs haar 10-jarig jubileum van het ontvangen van een uitkering. Ester, die vroeger een verslaving aan GHB had, heeft zichzelf tot een sensatie op sociale media gemaakt. Nu is er echter een verrassende wending, aangezien Ester opduikt in een nieuwe video die viraal gaat. In deze video legt ze uit hoe ze haar bier bekostigt. Het blijkt dat het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), dat verantwoordelijk is voor verschillende werknemersverzekeringen en regelingen in Nederland, haar bierconsumptie financiert.

UWV is hun “baas”

Essociaal Ester en haar vriendin leggen in de video uit dat ze het UWV beschouwen als hun “baas” en dat zij hun bier betalen. Ze benadrukken dat het bier dat ze drinken, namelijk een kratje Bavaria en Jupiler, gefinancierd wordt door deze overheidsinstantie. Deze onthulling roept opnieuw vragen op over het gebruik en de exploitatie van het uitkeringsstelsel. Sommige mensen prijzen Essociaal Ester als een inspiratiebron, terwijl anderen kritiek uiten op haar keuze om haar uitkering op sociale media te vieren. Je kunt de video hieronder bekijken.

@essociaal.official New Chicks 10 jaar in de uitkering 🎉🍻 #essociaal #newchicksbrabant #uitkering #confettikanon ♬ origineel geluid – 90sdance tiktok

Check ook: Bier drinken via biermarionet blijkt bijzonder prettig om naar te kijken…

Bron: mannenpage.nl

Beeld: TikTok

You May Also Like