Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Erica Meiland neemt belangrijke beslissing: ‘Ik wil géén premier van Nederland worden’

erica meiland premier

Als je aan politiek in Nederland denkt, dan denk je natuurlijk aan Erica Meiland. De realityster is lokaal actief in de gemeenteraad van Noordwijk, dus van daaruit is het natuurlijk nog maar een klein stapje naar de landelijke politiek. Toch heeft Erica de moeilijke beslissing genomen om niet de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden.

erica martien meiland premier

PVV

Het is geen geheim dat Erica Meiland een politieke voorkeur heeft voor de PVV en ook de PVV zou wel een oogje op Erica hebben. In hun Podcast vraagt Martien haar dan ook: “Vind jij het niet eens tijd, Erica, dat wij in Nederland ook eens een keer een vrouwelijke premier krijgen?” Hierop antwoord Erica: “Nou ja, ja, het zou wel mooi zijn. Maar ja, wie dan? Dan moet je wel heel goed zijn. Er zijn er natuurlijk genoeg over de hele wereld, hè? Het is in Nederland nog nooit gebeurd. In Engeland is het al de derde en wij hebben het nog nooit gehad.”

“Ik vind dat zó apart en wij lopen met zóveel dingen voor. Zou jij het willen?”, vervolgt Martien. “Stel je nou voor dat jij van de politiek in Noordwijk doorschuift naar de landelijke politiek, zou jij dat dan uiteindelijk aankunnen of willen? Wat zijn de voor- en nadelen als je premier bent?”

Beveiligd worden

“Nou, voordelen weet ik niet, maar het nadeel is dat je een heel verantwoordelijke functie hebt en dus altijd aan het werk bent”, twijfelt Erica. “Als je van een bepaalde ideeënrichting bent, dan moet je nog beveiligd worden ook. Het heeft dus geen voordelen, behalve een leuk salaris, maar daar heb je dan toch geen tijd voor om het uit te geven.”

Uiteindelijk concludeert Erica dat ze de baan dus toch niet ziet zitten. “Nee, ik zie eigenlijk geen voordelen. Ja, dat je wat kan veranderen, maar kan je dat? Dan moet je natuurlijk wel ook goed met die andere partijen samenwerken. In de lokale politiek is dat veel leuker, veel gemütlicher zeg maar. Iedereen is voor het dorp en iedereen wil het beste, en je komt veel eerder tot elkaar. In de landelijke politiek liggen ze zo mijlenver uit elkaar, dat is lastig hoor.”

Bron: MediaCourant
Beeld: Instagram Erica Meiland

You May Also Like