Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Erica en Martien Meiland willen voor de vierde keer trouwen, maar dat kan niet

erica martien meiland

Erica en Martien die kennen we van het programma Chateau Meiland, maar de twee hebben recent ook hun eigen podcast: Wat Goéééd. In het programma bespreken ze wekelijks de laatste nieuwtjes met een positieve insteek. Zo vertelden ze dat ze graag opnieuw zouden willen trouwen, maar dat kan jammer genoeg niet omdat de twee al drie keer eerder met elkaar trouwden, is dat wettelijk echter niet meer mogelijk.

Erica en Martien meiland
Beeld: YouTube

Trouwen voor de vierde keer

Intussen is het programma de favoriete programma van velen geworden. Afgelopen vrijdag mochten we weer van een nieuwe aflevering gaan genieten. Ze spraken over een gevreesd, maar tegelijk geliefd onderwerp, namelijk: trouwen. “We hebben deze keer een vraag die we aan elkaar moeten stellen. We zijn natuurlijk al drie keer min of meer getrouwd” vertelt Erica. Hoe? Een van de huwelijken van de koppel telt niet echt, omdat het hierbij ging om een ‘flitsscheiding’ in dit geval word een huwelijk dan omgezet in een geregistreerd partnerschap en de beëindiging van deze partnerschap word vervolgens ingeschreven bij de burgerlijke stand. We kunnen dus zeggen dat de twee drie keer is getrouwd. Zou je dan nog een vierde keer met mij trouwen of zou je liever met een nieuwe liefde trouwen?” vraagt Erica. “Oh wat een dilemma!”, reageert Martien een beetje geschrokken. Maar hij heeft er geen moeite mee.

Niet mogelijk

Hoe leuk en gezellig het ook klinkt voor de koppel om voor een vierde keer te trouwen is dat niet mogelijk. “Wist je dat dat helemaal niet mag? Je mag wel onbeperkt trouwen, maar niet in Nederland. Je mag niet vaker dan drie keer met dezelfde persoon trouwen. Sterker nog, een derde huwelijk is zelfs verboden.” Dat Erica en Martin al drie keren zijn getrouwd kon alleen, omdat een van de huwelijken eindigde met een flitsscheiding. Een vierde huwelijk is dus niet meer mogelijk, tenzij ze met iemand anders trouwt en “Dat zie ik helemaal niet aan de horizon verschijnen” geeft Erica aan.

Bron: newsmonkey

Beeld: YouTube

You May Also Like