Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Er is kans om vannacht het Noorderlicht te zien in Nederland!

noorderlicht

Je hoeft niet naar het noorden van Scandinavië te reizen om het Noorderlicht te zien: heel binnenkort kun je het namelijk ook in Nederland en België spotten. Dit komt omdat er onlangs een grote explosie op de zon is geweest wat zorgt voor enorm heftige Noorderlicht. 

noorderlicht

Noorderlicht

Voor veel mensen is het een droom om ooit een keer het Noorderlicht te zien. Het is immers ook een bijzonder mooi lichtspektakel! In Nederland is de kans heel erg klein om het Noorderlicht te kunnen zien, dus veel mensen reizen af naar het hoge noorden. Helaas laat niet elke portemonnee dat toe, maaaaar: wie geduld heeft, wordt beloond! En dat blijkt maar weer.

Vannacht

Door die explosie op de zon is de kans groot dat je in de nacht van 30 op 31 oktober, komende nacht dus, een glimp kunt opvangen van het Noorderlicht. Daarvoor moeten de weersomstandigheden wel goed zijn: een onbewolkte lucht is wel belangrijk. Het grote nadeel is dat de weersvoorspelling voor vannacht niet heel positief is. Het is namelijk zwaar bewolkt met plaatselijk zelfs regen.

Beste plek

Mocht je tóch een onbewolkte hemel hebben, zoek dan een donker plekje op zonder te veel lichten, zoals lantaarnpalen, huizen en gebouwen. Idealiter vertrek je naar het oosten of noorden van het land. Daar is een stuk minder lichtvervuiling! Je kunt op de hoogte blijven door de Arcticans Aurora Forecast App te downloaden op je telefoon. 

Check hier de magie van het Noorderlicht:

Bron en beeld: AXED.nl

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like