Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Enorm bos ontdekt in een kloof in China

Op een heldere dag in mei 2022 stonden wetenschapper Yuanhai Zhang en ontdekkingsreiziger Lixin Chen op de rand van een gigantisch gat en probeerden er een glimp van op te vangen. Het enige wat ze konden zien waren planten. En waauw wat ziet deze onverwachte “wereld” er adembenemend uit!

Tiankeng, of ‘hemelse put’

“Vandaag de dag gaan dorpelingen niet meer naar de bergen om brandhout te verzamelen en op voedsel te jagen, dus hebben planten de Tiankeng ingehaald”, zegt Chen, oprichter van de Guangxi 702 Cave Expedition Club, die de expeditie leidde in Leye, in de autonome regio Guangxi Zhuang in Zuid-China. Regio.

Tiankeng, of ‘hemelse put’, is de Mandarijnse naam voor deze enorme zinkgaten, een gemeenschappelijk kenmerk van het karstgebied, dat wordt gevormd door grondwater dat kalksteen erodeert. Het proces creëert langzaam ondergrondse kamers, die worden onthuld wanneer hun daken instorten, zegt Zhang, een senior ingenieur aan het Institute of Karst Geology van de China Geological Survey.

Deze specifieke tiankeng in Leye werd voor het eerst geïdentificeerd op satellietbeelden door de ervaren zinkgatzoeker Hongying Wu, bijgenaamd ‘Crow’. Wu is al heel lang enthousiast en besteedt zijn vrije tijd aan het bekijken van satellietbeelden en het delen van vondsten in een gesloten netwerk van ontdekkingsreizigers in de regio. Nadat hij dit zinkgat had gezien, werd een team van acht wetenschappers en ontdekkingsreizigers – inclusief Wu – verzameld om het bestaan ervan te bevestigen.

Bron: curioctopus
Beeld: Twitter

You May Also Like