Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Energiemaatschappij verhoogte ten onrechte prijzen: ‘Duizenden klanten krijgen mogelijk geld terug’

Energiemaatschappij Vattenfall

De kantonrechter in Amsterdam heeft besloten dat energieleverancier Vattenfall zich schuldig heeft gemaakt aan ‘oneerlijke handelspraktijken’ door de tarieven vorig jaar meermaals te verhogen. Dit is goed nieuws voor klanten die werden getroffen door de tariefsverhogingen!

Vattenfall

Op de website van Vattenfall staat dat tarieven bij een variabel contract maximaal twee keer per jaar gewijzigd mogen worden. Echter, Vattenfall heeft dit maar liefst drie keer gedaan en ook nog eens maar 10 dagen van tevoren aangekondigd in plaats van de vereiste 30 dagen. Vattenfall probeerde de tariefsverhogingen te rechtvaardigen door te verwijzen naar de oorlog in Oekraïne en de bijbehorende extreem hoge inkoopprijzen, maar de rechter vond dit geen geldige reden.

Rechter

De rechter oordeelde dat Vattenfall de wijziging zo kort van tevoren aankondigde, dat overstappen naar een andere energieleverancier niet meer mogelijk was. De tariefsverhoging van 1 april 2022 mocht daarom niet worden doorgevoerd. Vattenfall is het niet eens met de uitspraak en overweegt om in beroep te gaan. Ze benadrukken dat deze uitspraak alleen geldt voor een specifieke klant in een specifieke situatie en niet meteen voor alle klanten van het bedrijf.

Geld terug?

De Consumentenbond is van mening dat deze uitspraak verstrekkende gevolgen kan hebben en er is dus een mogelijkheid dat duizenden klanten geld terugkrijgen. Wie weet, wie weet…

Check ook: LOTERIJWINNAAR BESLUIT OM HELE PRIJZENGELD TE DONEREN AAN GOEDE DOELEN

Bron: Trendnieuws
Beeld: Unsplash

You May Also Like