Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

Eigenaar platenlabel hoort loodgieter zingen en biedt hem een platencontract aan

loodgieter

Succes en talent hebben niks met leeftijd te maken. Dat werd duidelijk voor een 49-jarige loodgieter die voor het eerst een platencontract kreeg aangeboden. Zijn opdrachtgever, die eigenaar van een platenlabel is, hoorde hem zingen tijdens het plaatsen van een badkamer en was zo onder de indruk van zijn stem dat hij hem een platencontract aanbood.

loodgieter

Een goede stem

Kev Crane is afkomstig uit het Engelse Quorn. Als loodgieter bracht hij zes weken door met het installeren van drie badkamers in het huis van Paul Conneally, 62-jarige eigenaar van New Reality Records. Connelly merkte dat zijn loodgieter een goede stem had, toen hij met de radio meezong. “Ik hoorde Kev zingen terwijl hij aan het werk was. Hij zingt de hele dag met de radio mee terwijl hij tegels plaatst en loodgieterswerk doet in badkamers. Ik vertelde hem dat hij een goede stem had en hij zei dat hij liedjes aan het schrijven en opnemen was in zijn thuisstudio.”, aldus Conneally.

Hobby

Crane is al acht jaar loodgieter. Hij was stomverbaasd toen hij een platencontract kreeg aangeboden. Dit gebeurde nadat hij Conneally een paar nummers had gestuurd. “Het voelt gewoon surrealistisch. Ik had nooit verwacht dat zoiets zou gebeuren. Ik hou van muziek schrijven. Het is mijn hobby,” vertelt de loodgieter. Crane richtte zijn eigen studio op en leerde muziek mixen en een microfoon gebruiken om via YouTube-video’s op te nemen. “Ik ben altijd al met muziek bezig geweest. Ik heb in een paar bands gezeten toen ik jonger was en heb veel van mijn eigen muziek geschreven,” gaat hij verder.

Debuut

Crane’s debuutalbum is inmiddels al uit en heet “Why Can’t I Be You?”. Het is door hem geschreven en geproduceerd. Over wat zijn verwachtingen voor de toekomst zijn, zegt Crane dat hij geen verwachtingen heeft en van alles wilt genieten zolang het duurt. Beluister hieronder zijn debuutalbum!

Bron: ongelooflijk.co

Beeld: Facebook & YouTube

You May Also Like