Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Egoïstische’ vrouw wordt geconfronteerd, omdat ze nooit kinderen wilt

Egoïstische vrouw
Beeld: YouTube

Een vrouw die heeft gezworen nooit kinderen te krijgen, zegt dat ze harde reacties heeft gekregen van vreemden die haar beschuldigen van egoïsme. Marcela Munoz, uit Kansas City in Missouri, heeft besloten geen kinderen te krijgen, omdat ze niet houdt van ochtendmisselijkheid of van weinig slaap.

Egoïstische vrouw
Beeld: Instagram

‘Kinderloze millennial’

De 27-jarige zei dat ze vaak wordt aangevallen door ouders die zeggen dat ze ‘egoïstisch’ is. Marcela, die zichzelf een ‘kinderloze millennial’ noemt, zei: “Je moet heel kwetsbaar zijn om mensen te kunnen vertellen dat je geen kinderen wilt, en dan is hun onmiddellijke reactie dat ze geschokt zijn, dus het kan ruzie en controverse oproepen. Toen ik me begon te realiseren dat kinderen krijgen niets voor mij was, begon ik te googelen wat je moet doen als je geen kinderen wilt. Ik had het gevoel dat ik de enige ter wereld was die er zo over dacht, omdat er online nauwelijks iets te vinden was voor advies. Als ik iemand zoals ik had gevonden toen ik aan het googelen was wat te doen en feiten te delen, zou ik zo opgelucht zijn geweest, daarom wil ik relateerbare inhoud maken voor mensen die zich misschien in dezelfde positie bevinden.”

Geen hekel

Marcela zegt dat ze geen hekel heeft aan kinderen en dat ze zelfs als oppas heeft gewerkt, maar dat ze zichzelf heeft uitgesloten van het ouderschap. Ze legt uit: “Ik heb een ernstige fobie voor overgeven en ik weet dat je al die dingen voelt als je zwanger bent. Ik zou dat op geen enkele manier kunnen doen. Ook het feit dat ik geen enkele behoefte heb. Als het gaat om mijn leven, heb ik sterke verlangens en ik zal het doen, zoals het starten van mijn YouTube-kanaal en ik deed het, dus als ik dat verlangen niet heb, als ik er niet volledig in zit. Ik heb nooit babyfever gehad, voor mij is dat een nee. Ik kan wakker worden en ontbijt voor mezelf maken na het uitslapen, en ik hoef de kinderen niet klaar te maken voor school. Ik kan naar de winkel gaan wanneer ik moet, ik hoef de kinderen niet in te pakken en in de auto te zetten om melk te kopen, mijn leven is zoveel gemakkelijker. Het is niet stressvrij, maar gemakkelijk en eenvoudig boodschappen doen of naar het postkantoor gaan, het is alleen ik en ik hoef me geen zorgen te maken. Ik weet dat er veel mensen zijn die het niet met me eens zijn en dat is prima, maar er zijn ook veel mensen die het met me eens zijn en zich kunnen vinden in wat ik zeg. Ik veroordeel mensen niet omdat ze ouders hebben, dus mensen moeten mij niet veroordelen omdat ik ze niet heb, ik wil gewoon dat iedereen zijn beste leven leidt en doet wat het beste voor hem is.”

Marcela houdt wel van kinderen

Ze voegde eraan toe dat ze wel ‘van kinderen en hun ouders houdt en hen waardeert’ en ‘niets slechts over ouders te zeggen heeft’. “Ik hou van de mijne en twee van mijn oudere broers zijn ook ouders, maar mijn broers vertellen me altijd hoe weinig slaap ze krijgen en ik zie de dingen die zij niet kunnen doen die ik wel kan en ik denk niet dat ik ze zou kunnen opgeven.” zei Marcela. “Vrijheid is een groot goed voor mij, ik hou ervan dat ik overal naartoe kan reizen wanneer ik dat wil. Ik hou ervan dat ik kan zitten en niets doen wanneer ik dat wil. Als dat is wat je wenst, wie ben ik om je tegen te houden, maar als ouders me komen tegenhouden om me te vragen waarom ik hierover spreek en mijn sociale media hierover maak, definieert dat me niet als persoon. Mensen zeggen dat ik er spijt van ga krijgen en dat ik maar zoveel honden kan kopen, maar het vervult me niet. Ik begrijp waar ze vandaan komen, want hun kinderen hebben hen hun vreugde gebracht, maar ze moeten begrijpen en respecteren dat er mensen zijn die het niet met hen eens zijn.”

Bron: tyla.com

Beeld: Instagram & YouTube

You May Also Like