Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Efteling-fan beplakt volledige toilet met 626 ducaten

efteling

De één spaart postzegels en de ander spaart stempels in zijn paspoort. Joeri Damen is fan van de Efteling en spaart speciale Efteling-dukaten. Inmiddels heeft hij 626 exemplaren en heeft hij zijn toilet er mee vol geplakt. Misschien wel een record?

Efteling

Voor de mensen die geen idee hebben wat een Efteling-dukaat is: een Efteling-dukaat is een plastic muntje met een gouden laagje. Dit muntje krijg je cadeautje als je 50 cent in Ezeltje Strek Je gooit. De 31-jarige Brabander Joeri Damen spaart deze dukaten. Inmiddels heeft hij er zo’n 636 gespaard en in zijn toilet opgehangen.

Fan

Het heeft hem – wel met behulp van vrienden – zo’n 318 euro gekost. Waarschijnlijk goedkoper dan tegels voor je toilet kopen, dus wat dat betreft een goede deal. De laatste dukaat is voor Joeri extra bijzonder vertelt hij aan Looopings: “Sinds drie maanden ben ik vader van een prachtige zoon, Tygo. Het laatste muntje voor het plafond is gehaald tijdens zijn eerste bezoek aan de Efteling, toen hij vier weken oud was.” 

Sparen

Het toilet is – buiten de dukaten om – in nog meer Efteling-sferen gedompeld. Zo heeft hij ook een glazen muiltje, een bordje met Klein Duimpje, een speeldoosje, een mijnlamp geïnspireerd op Baron 1898, een toiletbord van Bäckerei Krümel, een Symbolica-sleutel en een prullenbak in de stijl van De Vliegende Hollander. De decoraties maakte hij gedeeltelijk ook zelf. Je hoort zelfs ‘Papier hier, papier hier als je toiletpapier pakt. Joeri is in ieder geval wel een echte fan.

Bekijk foto’s van zijn toilet hieronder:

efteling ducaten
efteling ducaten
efteling ducaten
efteling ducaten

Bron & Beeld: Looopings

You May Also Like