Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Eerste trailer voor Saw X verschenen en mensen zijn doodsbang

Er is een nieuwe trailer verschenen van het nieuwste deel in de Saw-franchise, Saw X. Sinds Saw in 2004 voor het eerst in de bioscoop te zien was, is het een van de bekendste horror franchises ter wereld geworden. Jigsaw’s dodelijke vallen en morele raadsels hebben het publiek bijna twintig jaar lang verrukt en laten griezelen.

Nieuwste deel

Nu is het nieuwste deel in de serie aangekondigd, getiteld Saw X. En na het vallen van de titel lijken mensen allemaal hetzelfde te zeggen. In Saw X is het deze keer persoonlijk, want seriemoordenaar John Kramer zoekt een behandeling voor zijn terminale kanker. Uiteindelijk stuit hij op een experimentele behandeling in Mexico. Een montage toont alle mensen die bij de behandeling betrokken zijn. We hebben het stiekeme vermoeden dat het hier wel eens niet goed zou kunnen aflopen.

Trailer

De trailer laat zien dat Kramers kanker helemaal niet is genezen door het team en dat hij in feite is bedrogen. Nou, dat gaat niet goed aflopen voor hen. Het lijkt erop dat de kenmerkende vallen en dilemma’s nu een medisch tintje krijgen, waarbij de artsen ongetwijfeld gedwongen worden om keuzes te maken die zowel moreel als fysiek pijnlijk zijn.

Wat zeggen de mensen over de film?

Gezien de titel, Saw X, grappen veel mensen dat Twitter (Sorry, ‘X’) CEO Elon Musk een nieuwe Saw-film heeft uitgebracht in wat een verrassende zet zou zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Het is eigenlijk de tiende film in de franchise. Goh, hebben ze echt tien van deze films gemaakt? Saw werd beroemd om zijn extreem bloederige en nare scènes. De film volgt het doen en laten van de ‘Jigsaw’-moordenaar, die zijn slachtoffers martelt vanwege een vermeende morele fout die ze hebben begaan.

Iconisch

Bepaalde scènes zijn iconisch geworden in horror, zoals in de eerste waarin iemand zijn eigen ledemaat moest afsnijden om te ontsnappen. In een andere memorabele scène moest iemand in een put vol injectienaalden springen om een sleutel te bemachtigen. De franchise is lang bekritiseerd vanwege het expliciete en extreme geweld, dat een hele golf van soortgelijke bloederige en groteske films op gang bracht. De iconische moordenaar Kramer werd al in Saw III vermoord en in de daaropvolgende films werd zijn personage door middel van flashbacks uitgediept. Het is dus onduidelijk op welk punt in de tijdlijn de nieuwste film precies zal plaatsvinden. Wat er ook gebeurt, het zal zeker net zo bloederig en spetterend zijn als waar de franchise bekend om staat.

Check ook: Eerste trailer van Ridley Scott’s film Napoleon met Joaquin Phoenix is gedropt

Bron: unilad.com

Beeld: YouTube

You May Also Like