Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

‘Behulpzame’ gast helpt zijn vriend van Netflix-verslaving af…

Netflix verslaving

We maken er heel vaak grapjes over: het hebben van een Netflix-verslaving. Toch is dit een serieus issue, want we kennen het stiekem allemaal wel. Je denkt: ‘Ik kijk nog even één aflevering’ en ja hoor, de volgende ochtend zit je met gigantische wallen op je werk. En dat is nou juist waar deze gozer last van heeft en ze vriend heeft er een gore hekel aan en dat blijkt!

Dit is hoe een Netflix-verslaving werkt

We kennen het allemaal: je zit nét lekker in je verhaal en opeens gebeurt er iets heel spannends. Een voorbeeld: je favoriete karakter uit de serie loopt een donker steegje in en wordt gevolgd door iemand waarvan je het gezicht niet ziet. Net op het moment dat je favoriete karakter zich omdraait… BAM, einde aflevering. Maar wie was nu die engerd die achter hem/ haar liep?! Om daar achter te komen zul je de volgende aflevering moeten kijken. Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met kijken? Dit heeft alles te maken met de oh zo spannende cliffhangers aan het einde van (bijna elke) aflevering. Welke serie je ook kijkt, je wil altijd weten hoe het verder gaat.

Netflix werkt daar overigens ook fijn aan mee door deze automatisch af te spelen als je ‘m niet wegklikt. Niet dat jij dat heel erg vindt, want je bent te nieuwsgierig om rustig te gaan slapen en MOET weten hoe dit afloopt. En ja hoor, daar ga je weer.

Een (lichtelijk uit de hand gelopen) hobby

Het is natuurlijk niet gezellig als je met zen tweeën woont en de ene de heletijd alleen maar Netflix zit te kijken. Het lijkt wel een (lichtelijk uit de hand gelopen) hobby vind de vriend van de Netflix verslaafde waarschijnlijk. Hij probeert namelijk met elke mogelijkheid zijn vriend ervan te weerhouden om weer lekker achter de buis of laptop te laten zitten.

Check ook: Dame verslaafd aan eigen urine: ‘Soms smaakt het zout, soms naar Champagne’

Bron en beeld: Skoften

You May Also Like