Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

De duurste hamburger ter wereld eet je gewoon in Nederland, dit is wat -ie kost

hamburger

Ben jij ook zo gek van hamburgers? Dan ben je vast blij dat dit vaak niet heel duur is bij de restaurants waar je komt. Met een portie friet (of patat) en een beetje sla komt de prijs vaak neer op ongeveer 20 á 25 euro. Maar zou je er ook 5.000 euro voor over hebben?


Foto: De Daltons

Je kunt eigenlijk op alles een wereldrecord halen: voor 100 meter lopen, zo lang mogelijk tongzoenen en zo veel mogelijk tatoeages op je lijf hebben. Ook in de restaurantbranche zijn er prijzen te behalen en records te breken. Zo is er het record van ‘duurste hamburger ooit’.
 

Record

Het vorige record van ‘duurste hamburger ter wereld’ uit het Guinness World Records kwam uit Amerika. Daar koste een burger omgerekend 4.100 euro. Dan krijg je ook wel 30 kilo rundvlees op je bord. Dat is niet echt iets wat je in je eentje zou eten. Daarom wilde Nederlander Robbert Jan de Veen daar iets op bedenken! 
 

Golden Boy

Robbert Jan heeft een eigen restaurant in Voorthuizen (Gelderland) en heeft vanaf nu het record van duurste hamburger ooit op zijn naam staan. Samen met 117 andere ingrediënten heeft hij de burger Golden Boy gecreëerd die zo’n 15 cm hoog is. Dit is wel in je eentje op te eten, want de burger weegt ‘slechts’ 800 gram. Wat je kunt verwachten? Wagyu-vlees uit Japan, witte truffel, uienringen in champagnebeslag, Beluga-kaviaar, koningskrab (gekookt in witte wijn) en een broodje gebakken van Dom Perignon-champagnedeeg. Het broodje wordt ook nog belegd met eetbaar bladgoud. Ziek! 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like