Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dreigt er een frikandellen tekort?

Snackproducent Van Geloven erkent in een schriftelijke reactie dat er leveringsproblemen zijn door het gebrek aan werknemers. Dreigt er een frikandellen tekort?

Leveringsproblemen richting horeca en retail

Frans van Rooij, directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri geeft het volgende aan: “Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel. De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria.”

Ook Roel Theelen, accountmanager van horecagrossier Bidfood doet zijn zegje: “Nu wordt het wel echt te gek. Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”

Wat is het probleem?

Er wordt niet ronduit gesproken over wat het probleem nou eigenlijk is. Snackfabrikant Van Geloven uit Tilburg geeft vage antwoorden aan Bidfood zoals: “softwareproblemen, te weinig arbeidskrachten en grondstoffenproblemen.”

Volgens Theelen is de communicatie niet helder: “Ze zijn niet transparant en communiceren niets naar de buitenwereld. We horen ook niet wanneer het probleem is opgelost. Van Geloven is te groot en produceert bijna alle merken. Dat maakt cafetaria’s kwetsbaar.”

Bron: De Telegraaf
Beeld: Pixabay &

You May Also Like