Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Dit zijn volgens Forest ’s werelds 10 best betaalde sporters in 2023

Het bekende Amerikaanse zakenmagazine Forbes heeft onlangs de jaarlijkse lijst met de tien best betaalde sporters ter wereld vrijgegeven. Volgens schattingen hebben deze atleten in de afgelopen twaalf maanden gezamenlijk ongeveer 1,01 miljard euro verdiend. Voor het eerst sinds 2017 staat Cristiano Ronaldo weer op de eerste plaats.

1. Cristiano Ronaldo: 123,61 miljoen euro

In januari verruilde CR7 Manchester United voor Al Nassr uit Saudi-Arabië, en deze transfer heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Zijn salaris is naar schatting bijna verdubbeld tot zo’n 68 miljoen dollar. Hierdoor voert de Portugees voor de derde keer in zijn carrière de Forbes-lijst aan, en dit is de eerste keer sinds 2017. Hij heeft een inkomen van 123 miljoen euro en dat is een recordbedrag. Onlangs heeft Binance, een cryptocurrency-beurs, zich bij zijn al enorme lijst van sponsors gevoegd, waardoor zijn totale inkomsten buiten het veld in de afgelopen twaalf maanden naar schatting rond de 74,5 miljoen dollar liggen.

ronaldo fifa rating

2. Lionel Messi: 118,16 miljoen euro

Messi heeft eveneens een uitgebreide lijst van lucratieve sponsordeals, waaronder Adidas, Budweiser en Pepsico. In oktober heeft hij ook een investeringsmaatschappij genaamd Play Time gelanceerd. Bovendien is zijn salaris bij PSG ook behoorlijk indrukwekkend.

salaris van Lionel Messi
Beeld: Instagram

3. Kylian Mbappé: 109,1 miljoen euro

Voor Mbappé is het de eerste keer dat hij de top tien bereikt, en hij is tevens de enige atleet jonger dan dertig in de lijst. Vorig jaar stond hij nog op de 35e plaats. Bij PSG verdient hij, net als Messi, een buitengewoon hoog salaris. In juni werd hij benoemd tot de allereerste ambassadeur van Sorare, een fantasy game gebaseerd op cryptocurrency.

4. LeBron James: 108,62 miljoen dollar

LeBron James is niet alleen een getalenteerde basketballer, maar ook een slimme investeerder. Naast zijn spel voor de LA Lakers is hij betrokken bij Ladder, een sportvoedingsbedrijf, en de SpringHill Company, dat zich richt op de ontwikkeling en productie van tv- en entertainment content. Bovendien was hij de producent van de film House Party uit 2023, die zich afspeelde in zijn eigen landhuis. Het afgelopen jaar heeft hij geïnvesteerd in Canyon Bicycles, een klimaatbewust zuivelbedrijf genaamd Neutral Foods, en het sportkledingmerk Mitchell & Ness.

5. Canelo Alvarez: 99,9 miljoen euro

Telkens wanneer de Mexicaanse bokser Canelo Alvarez de boksring betreedt, verdient hij tientallen miljoenen dollars. In de afgelopen twaalf maanden heeft hij indruk gemaakt met blockbuster gevechten tegen Dmitry Bivol en Gennadiy Golovkin. Naast zijn gevechten heeft hij ook enkele winstgevende sponsordeals en is hij actief als ondernemer.

6. Dustin Johnson: 97,25 miljoen euro

Vorig jaar maakte de Amerikaanse golfer Dustin Johnson als een van de eersten de overstap naar de gerenommeerde LIV Golf Tour. Hij sloot het jaar 2022 af als de golfer met het hoogste prijzengeld, met een totaal van maar liefst 32,36 miljoen dollar, waarvan 16,36 miljoen euro afkomstig was van zijn overwinning in het individuele kampioenschap. Het is opmerkelijk dat hij in 2022 zelfs niet in de top 50 van de Forbes-lijst stond.

7. Phil Mickelson: 96,35 miljoen euro

Deze golfer is de tweede in de top tien. Hij is ook actief in de LIV Golf Tour en heeft daar goede prestaties geleverd. Daarnaast is hij medeoprichter van For Wellness, een bedrijf dat koffie supplementen produceert. Bovendien behoorde hij tot de investeerders die onlangs een aanzienlijk stuk land buiten Phoenix hebben gekocht.

8. Stephen Curry: 91,26 miljoen euro

Hier hebben we de tweede basketballer in deze lijst. Zijn salaris van 43,72 miljoen euro bij de Golden State Warriors was het hoogste in de NBA dit seizoen. Hij is ook betrokken bij Unanimous Media, zijn eigen multimediabedrijf dat mede-producent is van een documentaire over hemzelf, die in juli op Apple TV+ zal worden uitgebracht. Bovendien heeft hij plannen om volgend jaar een reeks stripverhalen te lanceren.

9. Roger Federer: 86,44 miljoen euro

In september maakte Federer bekend dat hij met pensioen ging als tennisser. Ondanks zijn afscheid blijft zijn indrukwekkende lijst van langetermijnpartners ongewijzigd terwijl hij aan zijn nieuwe hoofdstuk begint. Bovendien heeft hij een aanzienlijk belang in het snelgroeiende Zwitserse schoenenbedrijf On.

10. Kevin Durant: 81 miljoen euro

We hebben hier nog een basketbalspeler in de top tien. Durant is sinds februari actief voor de Phoenix Suns. Hij is oprichter van zijn eigen investeringsbedrijf, genaamd 35V, en heeft ook een levenslange sneaker deal met Nike via de NBA. En dit is slechts het begin van zijn vele zakelijke betrokkenheden.

Check ook: Pikante foto’s vriendin Ronaldo zorgen voor woede in Saoedi-Arabië: ‘Een belediging voor ons land!’

Bron: nieuwsblad.be

Beeld: Instagram

You May Also Like