Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit zijn de beelden van de miljoenenroof in Amsterdam van vorig jaar

Op 19 mei 2021 werd een waardetransportauto van Brinks in Amsterdam overvallen. De daders gingen ervandoor met 14,5 miljoen euro, maar daarvan is nog ruim 4 miljoen niet gevonden. Het programma Opsporing Verzocht toonde gisteren beelden van de miljoenenroof.

Miljoenenroof

Op de datum van de overval arriveren drie auto’s rondom de waardetransportauto van Brinks. Een groep overvallers schieten met automatische wapens in de lucht en weten waarde van 14,5 miljoen euro te stelen. Een groot deel van het geld is inmiddels gevonden, maar dat geldt niet voor ruim 4 miljoen euro. Daarom besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de miljoenenroof.

4 miljoen euro

Die 4 miljoen zou bestaan uit 90 kilo platinum, 1,5 kilo goudkorrels en meerdere omgesmolten goudbaren. De politie denkt dat de gestolen materialen zijn verkocht aan industriële partijen, aangezien juweliers dit niet zelf kunnen omsmelten.

Beelden

Tijdens de achtervolging van de politie op 19 mei 2021 is één dode gevallen en 5 verdachten aangehouden. De politie kon de andere verdachten niet oppakken en wisten zich uit de voeten te maken in een BMW. De politie roept mensen op die tips hebben over de verdachten en/of de BMW-auto. Je kunt de beelden hieronder bekijken:

Bron: FunX
Beelden: YouTube Opsporing Verzocht

You May Also Like