Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit zijn de angstaanjagende voorspellingen van Nostradamus voor 2023

voorspellingen nostradamus 2023

De Franse astroloog Nostradamus wiens voorspellingen, bijna 500 jaar geleden gedaan,op een vreemde manier accuraat zijn, wist gebeurtenissen uit de geschiedenis al regelmatig correct te voorspellen. Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus, schreef in 1555 het beruchte boek Les Prophéties, dat 942 toekomstvoorspellingen bevatte, die een aantal gruwelijke gebeurtenissen leken te voorspellen. Dit zijn de angstaanjagende voorspellingen van Nostradamus voor 2023.

Grote overeenkomsten met de waarheid 

Hoewel de meeste mensen de beweringen van de 16e-eeuwse arts met een korreltje zout nemen, zijn er door de jaren heen opmerkelijke momenten geweest waarop ze griezelig dicht bij de werkelijkheid kwamen. Zijn voorspellingen vertoonden grote overeenkomsten met echte gebeurtenissen zoals de grote brand van Londen, het schrikbewind van Hitler en zelfs de terroristische aanslag van 11 september. Nostradamus zou zelfs de dood van de Amerikaanse president John F. Kennedy en de Franse Revolutie hebben voorspeld. 

voorspellingen nostradamus 2023
Beeld: YouTube

De voorspellingen van Nostradamus voor 2023

Terwijl Covid-19 tot het verleden lijkt te behoren en de toekomst er rooskleurig uitziet, voorzag Nostradamus helaas dat 2023 niet veel beter zou worden. Enkele van de verontrustende voorspellingen zijn een “grote oorlog”, wat natuurlijk zou kunnen verwijzen naar het conflict tussen Rusland en Oekraïne, een “hemels vuur” dat het einde van de wereld zou kunnen veroorzaken, de opwarming van de aarde en een economische ramp. Nostradamus zou in een cryptische voorspelling ook kunnen verwijzen naar een landing op Mars, dus hier is een lijst van enkele gebeurtenissen die in 2023 in het verschiet kunnen liggen. 

Een grote oorlog 

Een van de eerste voorspellingen die opvallen voor 2023 is ‘een grote oorlog’. In zijn boek met voorspellingen uit 1555 valt één regel bijzonder op: “Zeven maanden grote oorlog, mensen dood door kwaad. Rouen, Evreux zullen niet vallen voor de koning.” Deze voorspelling zou een verwijzing kunnen zijn naar het huidige conflict tussen Oekraïne en Rusland, dat volgend jaar zou kunnen escaleren tot de Derde Wereldoorlog. De termijn van zeven maanden voor het conflict lijkt in eerste instantie een reden voor een feestje, maar met de angstaanjagende nucleaire arsenalen van landen als Amerika en Rusland is het misschien het beste om de voorspelling met een korreltje voorzichtigheid te nemen. In het geval dat WO 3 plaatsvindt, voegt de voorspelling toe dat de Franse stad Rouen veilig zal zijn, wat insinueert dat Parijs in gevaar zou kunnen zijn. 

nostradamus voorspellingen 2023
Beeld: Pexels

Hemels vuur 

In een andere voorspelling van Nostradamus zinspeelt de astroloog op een “Hemelse brand op het Koninklijke gebouw”. Deze voorspelling is echter veel sinisterder dan het in brand steken van een koninklijk huis. In de bijbel wordt bij doomsday of het “einde der tijden” altijd verwezen naar vuur als de belangrijkste factor voor het einde van de wereld. Er wordt gesuggereerd dat uit de as van de beschaving een nieuwe wereldorde zal ontstaan, die het einde van de tijden zoals wij die kennen zal veroorzaken. 

nostradamus voorspellingen 2023
Beeld: Pexels

Marslanding 

Cryptisch genoeg verwees Nostradamus in zijn boek met voorspellingen ook naar het “licht op Mars dat valt”. Dit zou kunnen worden uitgelegd als de planeet die in retrograde beweging gaat en achteruit lijkt te bewegen aan de hemel. Anderzijds zou het ook kunnen verwijzen naar de inspanningen van de mensheid om de planeet te koloniseren. SpaceX-oprichter en nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk suggereert al lang dat mensen tegen 2029 op Mars zullen landen. De rijkste man ter wereld heeft ook gedeeld dat hij de rode planeet voor het einde van het decennium wil koloniseren. 

Economische ramp 

Na de nasleep van de Covid-19 pandemie en de huidige oorlog in Oekraïne is er wereldwijd sprake van een economische crisis, waarbij veel landen zich momenteel in onrustig vaarwater bevinden. De Franse ziener schreef in zijn boek: “Zo hoog zal de bushel tarwe stijgen, dat de mens zijn medemens zal opeten”. Deze voorspelling zinspeelt erop dat een economische crisis wanhoop en strijd kan veroorzaken vanwege de kosten van levensonderhoud. Momenteel worden huishoudens in het Verenigd Koninkrijk geconfronteerd met een crisis op het gebied van de kosten van levensonderhoud: torenhoge energierekeningen, torenhoge inflatie en stijgende voedselprijzen, die volgens Nostradamus in 2023 de kop zouden kunnen opsteken. 

Opwarming van de aarde 

Hoewel het thema van de opwarming van de aarde niets nieuws is, zou er volgens de voorspellingen van Nostradamus in 2023 sprake kunnen zijn van verdere temperatuurstijgingen en een stijging van de zeespiegel. Hij schreef: “Als de zon zal het hoofd de glanzende zee verschroeien: De levende vissen van de Zwarte Zee zullen koken. “Wanneer Rhodos en Genua half uitgehongerd zullen zijn, zal het lokale volk zwoegen om ze te snijden.” Zal 2023 het jaar zijn waarin de temperaturen het breekpunt bereiken? 

Toenemende burgerlijke onrust 

Met de huidige kosten van levensonderhoud en de opwarming van de aarde in opkomst, zou er in 2023 steeds meer onrust onder de bevolking kunnen ontstaan. De Fransman voorspelde: “Vroeg of laat zul je grote veranderingen zien, vreselijke verschrikkingen en wraakacties. Deze voorspelling suggereert dat er een opstand zou kunnen komen tegen de rijken als mensen terugvechten tegen de kelderende economie. Een ander kwatrijn voegt eraan toe dat geweld en onenigheid voor de rijken in het verschiet liggen. Er staat: “De trompet schudt met grote disharmonie. Een overeenkomst gebroken: het gezicht naar de hemel heffend: de bloedige mond zal zwemmen met bloed; het gezicht gezalfd met melk en honing ligt op de grond.”

Check de video over waarom volgers bang zijn voor de voorspellingen van Nostradamus voor 2023: 

Bron: irishmirror.ie

Beeld: Pexels & YouTube

You May Also Like