Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit zijn de 8 mooiste schaatssters wereldwijd

De Olympische winterspelen staan weer voor de deur. Dit betekent dat ‘onze’ Jutta Leerdam weer op het ijs te bewonderen zal zijn, maar ook in andere landen zien we veel mooie dames voorbijkomen in de schaatswereld. Dit zijn volgens ons dan ook de 8 mooiste schaatssters wereldwijd.

De mooiste schaatssters wereldwijd

Zoals eerder aangegeven hebben we een selectie gemaakt van de mooiste schaatssters wereldwijd. We gaan de grens over en komen terecht in: Australië, Rusland, VS, Italië, Finland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Hoe koud het ook is op de ijsbaan, van deze dames krijg je het wel warm!

1. Chantelle Kerry – Australië

mooiste schaatssters wereldwijd

Chantelle Kerry is een Australische kunstschaatsster. Als ijsdanser bij Andrew Dodds is ze tweevoudig Australisch nationaal kampioen.

2. Victoria Sinitsyna – Rusland

mooiste schaatssters wereldwijd

Viktoria Aleksandrovna Sinitsina is een Russische kunstschaatsster die actief is in de discipline ijsdansen. Samen met haar partner Nikita Katsalapov heeft ze de eerste plaats gewonnen op de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen 2021.

3. Alissa Czisny – VS

mooiste schaatssters wereldwijd

Alissa Czisny is een voormalige Amerikaanse kunstschaatsster. Ze is de 2010 Grand Prix Final-kampioen, een tweevoudig Skate Canada-kampioen, de Skate America-kampioen van 2011 en een tweevoudig Amerikaans nationaal kampioen.

4. Francesca Lollobrigida – Italië

Francesca Lollobrigida is een Italiaanse langebaan-, skeeler- en marathonschaatsster. In 2015 won Lollobrigida op de Jaap Eden Baan in Amsterdam de eerste KPN Marathon Cup van het seizoen en kreeg ze voor het eerst de oranje leiderstrui.

5. Liuba Efimenko – Finland

Liubov Efimenko is een Finse kunstschaatsster. Ze is de Finse nationale zilverenmedaillewinnaar van 2014 en heeft drie senior internationale medailles gewonnen, waaronder brons op de Nordics 2014 en zilver op de Skate Helena 2016.

6. Ane Farstad – Noorwegen

De Noorse Ane Farstad is een talentvolle kunstschaatsster. Tijdens de Olympische Winterspelen in het seizoen 2015/2016 pakte ze een gouden en een bronzen medaille.

7. Jutta Leerdam – Nederland

Onze favoriet van eigen bodem is Jutta Leerdam. Bij het WK Afstanden 2020 scherpte ze haar persoonlijke records op de sprintafstanden verder aan, met een nationaal record op de 1000 meter en pakte ze tevens de wereldtitel op deze afstand.

8. Lilah Fear – Groot-Brittannië

Lilah Fear is een Engels-Canadese ijsdanseres. Ze is een tweevoudig Grand Prix bronzen medaillewinnaar, een drievoudig Challenger-medaillewinnaar, de Beierse Open-kampioen van 2018 en een viervoudig Brits nationaal kampioen.

 

You May Also Like