Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Dit zijn de 5 engste The Simpsons-voorspellingen voor 2023 

The Simpsons-voorspellingen 2023

The Simpsons bestaat al 34 jaar en in al die jaren hebben ze een gave ontwikkeld om dingen een beetje te nauwkeurig te voorspellen. Laten we eens kijken naar de top 5 enge The Simpsons voorspellingen voor 2023.  

Hologrammen 

In de aflevering “Holidays of Future Passed” krijgen we een andere blik in de toekomstige tijdlijn van The Simpsons familie. Bart woont in de opgeknapte Springfield Elementary wat nu een lage-inkomens huisvesting is… wat betekent dat Bart nog steeds onder de duim zit van directeur Skinner die nu huisbaas Skinner is van The Loft van Springfield Elementary.

Dit kan absoluut gebeuren. Mensen kunnen zeker in ontmantelde scholen gaan wonen. Bart is nog steeds gek op Itchy and Scratchy, maar in plaats van hen op TV te bekijken, kijkt Bart naar een live geprojecteerd hologram voor hem. Itchy en Scratchy doen dan precies wat ze het beste kunnen, namelijk krabben, bijten en lichamelijke letsels aan elkaar toebrengen dat vervolgens op de muren van het klaslokaal spat.

De hologramtechnologie maakt al ongelooflijke vorderingen. Het hologram van Tupac was een ware verrassing toen we het voor het eerst zagen. We hebben zelfs Homer als hologram gezien tijdens een verrassingsoptreden op een Comic Con een paar jaar geleden met zijn vader Matt Graney. Over de echte ontwikkelingen kunnen we pas praten, wanneer we hologrammen krijgen zoals in deze aflevering, waarmee je fysiek kunt communiceren of die een interactie kunnen hebben met de omgeving om je heen, wat wel eng is.

Stel je voor dat een digitaal getoverd hologram je zou kunnen aanraken of vastpakken… 

Beeld: YouTube

Economische crash  

Dingen doen het de laatste tijd niet zo geweldig op economisch gebied. Een reis naar de supermarkt is gewoon niet meer wat het was en misschien weet het schrijfteam van The Simpsons meer dan dat ze laten merken.

In een recente aflevering van het 24e seizoen gaat Homer naar de middelbare school Homer ontmoet een nieuwe vriend Tom Waits. De man hoort Homer bij Moe’s praten over hoe hij denkt dat de maatschappij een ineenstorting niet kan overleven en de man is het met hem eens en waarschuwt Homer dat er binnenkort een economische ramp komt en dat de supermarkten zullen instorten en de Verenigde Staten mee ten onder zullen gaan. 

Homer blijft erbij dat Amerika niet kan vallen omdat het een sterk rijk is zoals Rome. De man haalt dan een iPad tevoorschijn en toont Homer een niet nader omschreven vage video zonder data die hem waarschuwt voor een vage apocalyp, wat meer dan genoeg is om een onnozele zoals Homer te overtuigen om zich aan te sluiten bij hun sekte die zich voorbereid op wat zij geloven dat de onvermijdelijke ineenstorting is.  

The Simpsons-voorspellingen 2023
Beeld: YouTube

Klonen 

The Simpsons gaat vrij vaak naar de toekomst. De 18e aflevering van seizoen 25 “Days of Future Future” brengt ons naar de toekomstige Simpsons tijdlijn. De aflevering toont ons een grimmig lot namelijk Homer’s dood. De familie is er kapot van, totdat Homer wordt gekloond en alle herinneringen intact blijven. De nieuwe Homer gaat niet lang mee en zijn klonen moeten worden vervangen als batterijen in een rookmelder en uiteindelijk gaat hij in een paar dagen door de hele voorraad kloonlichamen van Dr Frank heen. Uiteindelijk wordt Homer’s bewustzijn overgedragen aan een robotlichaam. Deze technologie is natuurlijk behoorlijk fantastisch, maar zeker nog een paar jaar verwijderd. 

The Simpsons-voorspellingen 2023
Beeld: YouTube

Reis naar Mars  

Uiteindelijk zullen we deze planeet achter moeten laten. In de 16e aflevering van seizoen 27 krijgen we een mogelijke glimp hiervan met de aflevering waarin Marge en Lisa zich vrijwillig aanmelden als enkele van de eerste pioniers van de mensheid om op Mars te gaan wonen. In de aflevering wil een privébedrijf, Exploration Inc, mensen de ruimte in sturen om Mars te koloniseren tegen het jaar 2026. Marge leert tijdens de trainingsperiode dat veel van de vaardigheden die ze zoeken lijken op huishoudelijk werk, een van haar favoriete bezigheden, waardoor ze de perfecte kandidaat wordt, ter ergernis van Lisa, die de eerste persoon op Mars wilde zijn. Uiteindelijk wonen ze er samen tegen 2050. In de echte wereld is het koloniseren van Mars een enorm doel voor het particuliere bedrijf SpaceX. In het verleden hebben ze gespeculeerd dat mensen Mars nu al zouden bereiken, maar ze hebben die deadline wat verschoven. Hun meest recente schattingen zeggen dat SpaceX tegen 2029 de eerste bemande vluchten naar de rode planeet zal sturen. De enige vraag is nu wie er het eerst zal zijn: wij of The Simpsons in 2026.  

The Simpsons-voorspellingen 2023
Beeld: YouTube

Zombies 

Het is de moeite waard om op te merken dat twee verschillende afleveringen verwijzen naar een zombie-apocalyp. Homer gaat in een van de afleveringen naar prep school. Nadat hij ziet dat de samenleving een instorting zou overleven aan het einde van de aflevering zien we een shot van een meteoor met zombies die naar Springfield komen. In feite is het bijna waarschijnlijk geïmpliceerd dat in The Simpsons Universe er een soort van low-grade zombie-apocalyp had plaatsgevonden, want in de aflevering lijken zombies in de toekomst gewoon deel uit te maken van de maatschappij. Lisa werkt namelijk in een gaarkeuken en zorgt voor hen. Is dit een glimp van een donkere toekomst?  

Check ook: Baba Vanga’s voorspellingen voor 2023: Van buitenaardse aanval tot zonne-tsunami  – SGXL.NL

Bron & Beeld: YouTube

You May Also Like