Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit zijn de 3 mooiste treinreizen door Europa

mooiste treinreizen Europa

Tegenwoordig reizen veel mensen het liefst met de trein. Of je je nu schaamt om te vliegen of niet, we proberen allemaal de absurde situaties op Schiphol te voorkomen. Reizen met de trein is in sommige gevallen leuker dan we denken. Om dat te bewijzen hebben we speciaal voor je drie mooie treinreizen door Europa verzameld die je zeker moet meemaken tijdens je vakantie.

3 mooiste mooie treinreizen door Europa

het Europese is treinnetwerk belabberd een argument die door velen word gemaakt. Het is wel toegevend waard dat Europa geen Japan is, maar de mogelijkheden voor een rondreis per trein zijn enorm en steeds betaalbaarder. Hieronder 3 van de mooiste treinreizen door Europa.

1. Met de trein door Scandinavië

We beginnen met een treinreis door Scandinavië. Reizen met de trein door Zweden en Noorwegen is betaalbaar, comfortabel en gemakkelijk. Een bekende treinreis in Noorwegen is Oslo – Flåmsbana – Bergen, waar de fjorden en watervallen om je heen vliegen en een hoogteverschil van 886 meter wordt overbrugd. Oslo is vanuit Amsterdam goed bereikbaar met de trein. Mocht je wat meer tijd hebben, dan is er een treinreis van Amsterdam naar de poolcirkel en terug voor je uitgestippeld. Vanuit Amsterdam rijd je via Kopenhagen, Stockholm, Boden en Kiruna naar Narvik dat boven de poolcirkel ligt. U rijdt terug via Bodø, Andalsnes, Bergen, Oslo en Göteborg. Onderweg word je getrakteerd op alles wat Scandinavië te bieden heeft; Noorse fjorden, Zweedse bossen, landelijke landschappen en de vele meren in Lapland. Bepaal zelf of je wild gaat kamperen of in hotels wilt overnachten. Vergeet in ieder geval deze prachtige wandelroutes niet. Voor de treinkaartjes ben je in totaal zo’n 450 euro kwijt. Niet veel voor een rondreis poolcirkel.

mooiste treinreizen Europa

2. Een treinreis door de Zwitserse Alpen (Glacier Express)

De Zwitserse Alpen zijn perfect voor een rondreis met de trein. Je hebt de Glacier Express, een sneltrein in Zwitserland die sinds 1930 de steden St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt met elkaar verbindt. We trekken dus gemakkelijk de conclusdie dat dit een van de mooiste treinreizen ter wereld is, dwars door de sprookjesachtig landschap van de Zwitserse Alpen. Ook de Bernina Express, een route van Zwitserland naar Italië, raden we je zeker aan. De Zwitserse Alpen zijn vanuit Nederland goed te bereiken met de (nacht)trein.

mooiste treinreizen Europa

3. Venetië Simplon Oriënt-Express

Hiervan heb je zeker weleens gehoord. Het is een van de bekendste luxe treinreizen in Europa en misschien wel de hele wereld. De Venice Simplon-Orient-Express verbindt een aantal Europese steden, zoals Londen, Parijs, Venetië en Istanbul. Makkelijk te doen vanuit Amsterdam, in een paar uur ben je al in Parijs of Londen. Je word vervoerd in originele rijtuigen uit 1920, die zorgvuldig zijn gerestaureerd. Tijdens deze reis, ga je door de mooiste gebieden van Europa, beter kon het niet!

mooiste treinreizen Europa

Heb jij je keus al gemaakt?!

Bron: Manners

Beeld: Pexels Elana Saharova, glacierexpress.ch