Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit zijn de 10 rijkste voetballers ter wereld

rijkste voetballers ter wereld ronaldo

Je hoort weleens bizarre prijzen voorbijkomen waar voetbalspelers mee gekocht worden, maar hoeveel komt er op de rekening van de voetbalspelers terecht? En wie kan zich nou echt één van de rijkste voetbalspelers ter wereld noemen? Deze voetballers staan in de top 10!

10. Eden Hazard

De Belg Eden Hazard is de nummer 10 op de lijst. Leuk weetje: zijn ouders voetbalden ook allebei. Zijn huidige vermogen bedraagt rond de 100 miljoen dollar. Als dit bedrag al voor een top-10-plaats is, dan zijn we benieuwd naar de nummer 1.

9. Paul Pogba

Jarenlang speelde Paul Pogba voor Manchester United en dat heeft hem heel wat geld opgeleverd. De 29-jarige voetballer speelt nu voor Juventus en is inmiddels ongeveer 125 miljoen dollar waard.

8. Gareth Bale

Gareth Bale is ook niet een onbekende naam in de voetbalwereld. Hij voetbalde een periode bij Real Madrid, maar is nu neergestreken bij Los Angeles FC. Het vermogen van Gareth ligt p 145 miljoen dollar.

7. Kylian Mbappé

Mbappé staat momenteel in het rijtje van de bekendste voetballers van het moment, naast Messi en Ronaldo. De Fransman voetbalt al jaren voor Paris Saunt Germain en die willen hem daar natuurlijk het liefst voor altijd houden. Dat levert hem ook een goed salaris op van 50 miljoen euro per jaar. De 23-jarige voetballer heeft een vermogen van 176 miljoen euro.

6. Zlatan Ibrahimovic

Van 2001 tot en met 2004 speelde Zlatan voor Ajax, daarna heeft hij in heel wat clubs doorgebracht, zoals Juventus, AC Milan en Manchester United. Zijn vermogen komt neer op 190 miljoen dollar.

5. Neymar

Het is de droom en nachtmerrie tegelijk. Hij staat bekend om zijn goed tactieken en acties, maar kan ook vervelend zijn vanwege zijn schwalbes. Daar zal hij zich niet druk om maken, want de beste man is inmiddels 220 miljoen dollar waard.

4. Martin Braithwaite

Een wat onbekendere naam in de voetbalwereld, maar niet de minste! De Deen speelt bij Espanyol en komt bij Barcelona vandaag voor 6 miljoen euro per jaar. Hij investeert veel van zijn inkomsten in vastgoedbeleggingen. Zijn vermogen zou 243 miljoen euro waard zijn.

3. Lionel Messi

Jarenlang speelde Lionel Messi voor Barcelona, maar inmiddels voetbalt hij voor Paris Saint Germain. We maken opeens een flinke sprong in vergelijking met nummer 4, want Messi heeft een vermogen van 600 miljoen dollar.

rijkste voetballers ter wereld

2. Cristiano Ronaldo

Misschien dacht je dat Cristiano Ronaldo de nummer één was, maar hij moet het doen met een nette tweede plek. Ronaldo is niet meer weg te denken van het voetbal, maar het duurt vast niet lang meer tot hij het spelersveld gaat verlaten. Hij is inmiddels alweer 37 jaar oud. Volgens de laatste schattingen is zijn vermogen 690 miljoen dollar.

1. Faiq Bolkiah

Faiq Bolkiah, wie?! Het is misschien niet de eerste naam waar je aan denkt bij een nummer 1-notering voor rijkste voetballer ter wereld. Toch is het zo! Hij had een contract bij Chelsea en Leiceister, maar belandde nooit bij het eerste elftal. Hij speelt nu bij Chonburi FC in Thailand. Hetgeen wat zijn vermogen flink heeft verhoogt, is het feit dat zijn vader een steenrijke sultan uit Brunei is. Zijn vermogen ligt op 20 miljard dollar (!).

rijkste voetballers ter wereld

Bron: Manly
Beeld: Unsplash

You May Also Like