Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

In dit ziekenhuis krijgen patiënten bitterballen geserveerd!

bitterballen

Wanneer je denkt aan het eten dat in ziekenhuizen aan patiënten wordt geserveerd, dan denk je vooral aan veel groente, fruit, kwarkjes en andere gezonde dingen om zo goed mogelijk aan te sterken als je ziek bent. In dit ziekenhuis krijgen de patiënten echter een lekkere portie bitterballen!

Ongezond?

In het HagaZiekenhuis beoordeelden patiënten het eten een jaar geleden nog met een 5,5. Sinds de invoering van de (onder andere) bitterballen, is de waardering echter omhoog geschoten naar een 8,5! Senior diëtist Mariëlle Cecilia in het Haga licht toe waarom het ziekenhuis ‘ongezonde’ bitterballen serveert. “Ik snap dat je dat denkt, zeker als je kijkt naar de richtlijnen voor gezonde voeding”, aldus de diëtist. “Maar er zitten veel eiwitten en energie in. Onze patiënten hebben vaak calorieën en eiwitten nodig, dus dan kan het prima.” Gefrituurd worden de bitterballen dan ook niet. “Hij komt uit de oven. Zoals we alles hier opwarmen, met hele grote ovens op de afdeling. Dat is veel gezonder dan frituren.”

Roombotercake en kibbeling

Patiënten hebben sowieso weinig te klagen in het HagaZiekenhuis. “‘Kijk, hier hebben we bijvoorbeeld een shake. Die worden elke dag vers geleverd. Maar ook een worstenbroodje, al is dat wel vegetarisch. Mensen krijgen ook roombotercake en eerder hadden we zelfs kibbeling. Die ging ook hard.”

bitterballen

Bron: Omroep West

Beeld: Youtube, Facebook

You May Also Like