Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Dit wordt het waanzinnige salaris van Lionel Messi bij Al-Hilal

salaris van Lionel Messi
Beeld: Instagram

Een van de beroemdste voetballers van onze tijd is Lionel Messi. Momenteel gaat het nieuws rond dat de kleine Argentijn binnenkort een overstap zal maken naar Al-Hilal. Volgens vele bronnen is zijn keuze voor de Saudische club officieel. Ook wordt bekendgemaakt dat hij heel wat zal verdienen, zelfs meer dan Cristiano Ronaldo. Zijn keuzes zullen hem dus geen windeieren leggen!

Het waanzinnige salaris

Hoewel RMC Sport en enkele andere Spaanse media nog niet zeker zijn van het nieuws, zijn er anderen die daar wel zeker van zijn. Zo onthulde het Franse persbureau AFP dat Messi daadwerkelijk voor Al-Hilal heeft gekozen. Kort daarna onthulde The Daily Mail het enorme salaris dat de voetballer gaat verdienen. Messi zal in Saoedi-Arabië een recordbedrag van £ 522 (€ 600) verdienen. Volgens L’Equipe zal het bedrag tussen de 500 en 600 miljoen euro liggen. Dit hangt er natuurlijk van af of hij voor twee of drie seizoenen tekent. Maar we zullen zien, dus we wachten rustig af.

Best betaalde voetballer ter wereld

Vergeleken met Cristiano Ronaldo gaat Messi 400 miljoen meer verdienen. In de Saoedische Premier League staat de club waarvoor Ronaldo speelt, Al-Nassr, twee plaatsen boven het toekomstige team van Lionel Messi, namelijk Al-Hilal. Koploper is Ittihad FC dat eerder ook al de beker won. Hoe dan ook, genoeg daarover terug naar het waanzinnige bedrag dat Lionel Messi straks gaat verdienen. Met zijn salaris zal hij de titel van best betaalde voetballer ter wereld dragen. Als we een kleine rekensom maken, valt op dat hij bij alle sponsorcontracten per seizoen hoger uitkomt. Dat komt neer op meer dan een miljoen per dag.

Check ook: DIT ZIJN DE 10 RIJKSTE VOETBALLERS TER WERELD

Bron: FCupdate

Beeld: Instagram

You May Also Like