Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Zo maak je een Patatje Pizza: je nieuwe favoriete snack voor 2022

patajtje-pizza

Heb je trek in een lekkere pizza, maar hou je tegelijkertijd ook van friet? Je eet graag allebei, dus het is moeilijk om een ​​keuze te maken, maar wat als we je vertellen dat je helemaal geen keuze hoeft te maken. Met dit recept kun je zowel van pizza als van patat genieten. Zo maak je Patatje Pizza.

 

Uit het kookboek ‘50x Onweerstaanbaar’

Dit recept haalden we speciaal voor je uit het kookboek ‘50x Onweerstaanbaar’ in dit kookboek vind je allemaal recepten waarvan je watertanden krijgt; “Hét kookboek waaruit je alle 50 recepten wil maken! Gesmolten chocolade, kaasslierten, druipende karamel … onweerstaanbaar! Zo vind je in dit boek het recept voor Ferrero Rocher Mousse, M&M’s Schepijs en Patatje Pizza”  

Wat heb je nodig?

Benieuwd hoe je de Patatje Pizza maakt? Voor het bereiden van de lekkere Patatje Pizza heb je nodig; 350 gram frito tomatensaus, 150 gram geraspte mozzarella, 9 plakken chorizo, 1 kilo patat of friet, 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix,1 eetlepel olijfolie,1 theelepel paprikapoeder, ½  eetlepel fijn zout, ½ theelepel chilimix basilicum. Als je de benodigdheden al hebt dan is het tijd om te starten.

1. Bak de patat in de frituur of airfryer. 

2. Verwarm de oven op 180 graden. Je doet de gebakken patat nu in een kom en je maakt het op smaak met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilimix en fijn zout. 

3. Smeer de springvorm of ovenschaal goed in met olijfolie. Dit zorgt ervoor dat de mozzarella niet vast gaat plakken aan de onderkant. Nu doe je de patat erin en verdeel je de tomatensaus, mozzarella en de chorizo erover.

4. Zet nu de springvorm of ovenschaal acht minuten in de oven. Als de mozzarella gesmolten is, is je patatje pizza helemaal klaar om opgegeten te worden. Als garnering kun je nog basilicum gebruiken.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like