Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

‘Dit waren de top 10 beste series van 2022’

beste series van 2022

2022 is al voorbij en we blikken even terug als het gaat om de beste series waarvan we hebben kunnen genieten in het afgelopen jaar. Voor degenen die het gemist hebben, bestaat de kans er alsnog om van te genieten. Hieronder is er een lijstje met de 10 beste series van 2022 volgens VPRO Cinema.

beste series van 2022

Check hier de top 10 beste series van 2022:

Better Call Saul

Breaking Bad liep zes seizoenen op Netflix. Volgens bezoekers van VPRO Bioscoop is het verhaal van advocaat Saul Goodman zo goed gechoreografeerd dat het zelfs beter is dan het origineel.

Stranger Things

Het verhaal van een groep vrienden in de stad Hawkins die allemaal onverklaarbare gebeurtenissen meemaakten, bereikte zijn hoogtepunt in seizoen vier. Het publiek leeft zo mee met deze personages dat de muzieknummers in de serie plotseling hits worden. De renaissance van Kate Bush gaat naar de maker. Stranger Things is ook beschikbaar op Netflix.

Oogappels

Niet voor niets won Oogappels de AD Media Prijs. Vier families uit Amersfoort hielden vorig jaar miljoenen aan de buis gekluisterd. Naast de perikelen van de jeugd waren er dit jaar ook zorgen over oude personages terug kijken? Het kan met NPO Plus of NLziet!

After Life

Het derde seizoen van “After life” is het hoogtepunt van de serie van acteur en schrijver Ricky Gervais. Hierin volgden we zijn karakter zoals hij verder moest met zijn leven na de dood van zijn vrouw. Emotie en humor liggen niet ver uit elkaar. Ook beschikbaar op Netflix.

The White Lotus

Op de vijfde plaats staat de eerste serie van streamingdienst HBO. The White Lotus wordt omschreven als een maatschappelijk satire.  Het tweede seizoen speelt zich af in Sicilië, Italië. De extraverte karakters in de serie behaalden een plek in de top vijf.

Deze vijf series maken de top 10 compleet

  • The Crown (Netflix)
  • Het jaar van Fortuyn (NPO Plus/NLziet)
  • House of the Dragon (HBO)
  • Peaky Blinders (Netflix)
  • Ozark (Netflix)

Check ook: 7 Netflix hitseries die een vervolg krijgen in 2023 – SGXL.NL

Bron: ad.nl

Beeld: YouTube & Pexels

You May Also Like