Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit verdien je tijdens en na de opleiding bij de Politieacademie

Politieacademie

Ben je op zoek naar een baan met een goed salaris? Dan is een opleiding bij de Politieacademie misschien iets voor jou. Na je diploma afronding heb je meteen een baan, en zelfs tijdens de opleiding verdien je al een aardig centje. Wat je dan precies verdient, gaan we hier verder op in!

Politieacademie

Voorwaarden

Voordat we beginnen over het salaris, zijn de andere voorwaarden ook noemenswaardig: je reiskosten worden vergoed en het pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden is lekker groot: toeslagen op het salaris voor nacht- en weekenddienst, de mogelijkheid om parttime te werken na de opleiding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering en deelname aan een pensioenfonds.

Opleiding

Er zijn vier verschillende opleidingsniveau’s bij de politie, elk met een eigen duur, startsalaris en takenpakket. Dankzij een nieuwe CAO ontvangen politiemedewerkers per 1 januari 2022 een salarisverhoging van 100 euro per maand, en in de jaren daarna zelfs nog meer! Ook het opleidingssalaris ging omhoog, met de bedoeling om een baan als politieagent aantrekkelijker te maken. Dat lijkt ons aardig gelukt.

MBO

Als je kiest voor een politieopleiding op MBO 4-niveau, verdien je tijdens de opleiding 1.200 euro per maand in het eerste jaar en dat bouwt op tot 1.746 euro in het laatste jaar. Als je eenmaal je diploma hebt behaald, ga je 2.217 euro verdienen

HBO

Als je kiest voor een Hbo-opleiding, verdien je ook 1.200 euro (eerste jaar) tot 1.596 euro (derde jaar) voer je voornamelijk wijkgericht politiewerk uit. Na de opleiding verdien je 2.715 euro. Begin je meteen op universitair niveau? Dan kun je van de volgende bedragen uitgaan:

  • Salaris tijdens opleiding met HBO-achtergrond: 2.217 euro (eerste jaar) tot 2.435 euro (derde jaar)
  • Salaris tijdens opleiding met WO-achtergrond: 2.288 euro (eerste jaar) tot 2.494 euro (derde jaar)
  • Startsalaris na opleiding: 2.715 euro

Check ook: 10 MBO-OPLEIDINGEN DIE HET BESTE STARTSALARIS OPLEVEREN

Bron: Manners
Beeld: Unsplash

You May Also Like