Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit salaris verdienen ministers in het Nederlands kabinet per maand

salaris ministers

Niet zo lang geleden hadden we het over de verhoogde salarissen van de militairen per rang in ons land. Vandaag zullen we het hebben over het salaris dat je kunt verdienen als je in het kabinet zit. We hebben alle salarissen van premier tot staatssecretaris onder elkaar gezet.

salaris ministers

Het salaris van het Nederlands kabinet

Het Nederlandse kabinet bestaat uit alle ministers van het huidige kabinet en hun staatssecretarissen. Om het niet te ingewikkeld te maken, hebben we zowel het (bruto)maandsalaris als het jaarsalaris meegenomen, inclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Bekijk de bedragen hieronder.

AmbtMaandsalarisJaarsalaris
Eerste minister15.082 euro180.983 euro
Minister15.082 euro180.983 euro
Staatssecretaris14.084 euro169.014 euro

Extraatjes

Vreemd genoeg krijgt Mark Rutte hetzelfde salaris als de minister voor Langdurige Zorg en Sport. Daarnaast ontvangt ieder kabinetslid een vaste onkostenvergoeding, evenals andere toeslagen en voorzieningen. Zo beschikken de minister en de staatssecretaris elk over een dienstauto met chauffeur en passende beveiliging voor gebruik bij de uitoefening van hun taak. De vergoeding van zelf betaalde facilitaire kosten verschilt daarentegen per functie. De premier en de minister van Buitenlandse Zaken verdienen door veelvuldig reizen twee keer zoveel als andere ministers. Hieronder zijn de bedragen op een rijtje gezet.

Ambt Maandelijkse onkostenvergoeding
Eerste minister742,38 euro
Minister van Buitenlandse Zaken742,38 euro
Minister371,20 euro
Staatssecretaris308,91 euro

Wil je meer weten over deze aantrekkelijke salarissen en voorzieningen die je als premier of minister zou kunnen verdienen? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid en het wetboek voor meer details.

Bron: manners.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like