Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit privé-eiland inclusief huis staat nu te koop voor de prijs van een rijtjeshuis!

privé eiland

Altijd al gedroomd van het bezitten van je eigen privé-eiland? Kijk dan niet verder dan Inis Saimer. Dit prachtige eiland met woning, gelegen in County Donegal, Ierland, staat momenteel te koop en wordt aangeboden door Private Islands Inc. voor minder dan 500.000 euro.

Het huis

De advertentie beschrijft het huis als “zeer ruim” en het heeft drie slaapkamers, een badkamer, een keuken en aparte eet- en zitgedeelte. Het oorspronkelijke huis werd gebouwd door een visserijbedrijf. De slaapkamers zijn licht en luchtig, met veel natuurlijk licht. In het hele huis zijn lichte houten vloeren te vinden. Alle drie slaapkamers zijn ongeveer even groot en bieden ruimte voor eventueel twee tweepersoonsbedden. Daarnaast beschikt het huis over een open leefruimte met veel ruimte voor meubels, decoratie en entertainment.

privé eiland

Adembenemend uitzicht

Het uitzicht vanuit de ramen van het huis is adembenemend. Vanaf jouw bank kun je de golven van Donegal Bay zien. De keuken is ook licht en charmant, met veel natuurlijk licht dankzij de grote ramen en openslaande deur. De keuken komt uit op een dek aan het water, dat uitkijkt over de rivier de Erne, de Mall Quay en de nabijgelegen stad Ballyshannon. Voor kille winternachten is er ook een werkende open haard aanwezig. Het huis op Inis Saimer is aangesloten op het nationale elektriciteitsnet en zal binnenkort ook worden aangesloten op glasvezelbreedband.

privé eiland

Geschiedenis

Volgens de advertentie hebben ook enkele opmerkelijke mensen op Inis Saimer gewoond. Cisterciënzer monniken gebruikten het eiland in de jaren 1100 en 1200 als hun woonplaats. Het eiland heeft een rijke geschiedenis. Er zou een Scythisch opperhoofd genaamd Parthalon zich rond 2700 voor Christus met zijn volgelingen op Inis Saimer hebben gevestigd. Ierse hoofdmannen gebruikten het eiland later als een beschermd bolwerk, waarop een aantal historische veldslagen heeft plaatsgevonden.

Voorzieningen

Inis Saimer heeft ook een eigen drijvende aanlegsteiger. Vanwege de beschutte ligging van het eiland is het gemakkelijk bereikbaar bij alle getijden. De stad Ballyshannon ligt op slechts enkele minuten afstand, waardoor je eenvoudig toegang heeft tot winkels en restaurants. Op Inis Saimer kun je ook genieten van vissen of een bezoek brengen aan de inwonende zwanen. Het eiland stond historisch bekend om zijn zalm en paling, en tegenwoordig bieden de oevers van het eiland uitstekende mogelijkheden om zeeforel te vangen.

Interesse? Hier doe je een bod!

privé eiland
privé eiland
privé eiland

Check ook: Prachtig privé-eiland in Schotland te koop voor een prikkie inclusief vuurtoren en ruime woning

Bron: insider.com

Beeld: Private Islands Online

You May Also Like