Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit pitoresk Italiaans dorpje geeft je 30.000 euro als je er komt wonen!

De gemeente hoopt dat het mom van “30.000 euro als je er komt wonen” potentiële inwoners zal aantrekken om in het dorpje Presicce te gaan wonen, waar het geboortecijfer is gedaald. In een poging hun fortuin nieuw leven in te blazen, bedenken verschillende kleine steden in Italië aantrekkelijke plannen om meer inwoners te lokken.

30.000 euro als je er komt wonen

Volgens CNN zijn ze in Presicce in de regio Apulië bereid mensen 30.000 euro (ongeveer $ 30.000) te betalen om een leeg stuk grond te kopen en er te gaan wonen.

“Er zijn veel leegstaande huizen in het historische centrum gebouwd vóór 1991 die we graag weer tot leven zien komen met nieuwe bewoners”, vertelde Alfredo Palese, plaatselijk Presicce-raadslid, dat dateert uit de Middeleeuwen, aan CNN.

Ambtenaren hopen dat het bod in contanten potentiële inwoners zal aantrekken om in de stad te gaan wonen, die getuige is geweest van een daling van het geboortecijfer.

Hoe werkt het precies?

“We bieden tot 30.000 euro aan mensen die hierheen willen verhuizen en een van deze verlaten woningen willen kopen” Een van de belangrijkste kwalificaties om deze stimulans te krijgen, is dat kopers in Presicce moeten gaan wonen en een van de panden moeten kopen die vóór 1991 zijn gebouwd.

“De totale financiering wordt in tweeën gesplitst: het gaat deels naar het kopen van een oud huis en deels naar het restylen ervan, indien nodig.”

Het bod wordt gefinancierd door een fusie met een naburige stad in 2019. Presicce is gefuseerd met Acquarica waardoor er extra geld in de staatskas terechtkwam om ervoor te zorgen dat het bod jarenlang doorgaat.

Bron en beeld: welingelichtekringen

You May Also Like