Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit museum laat bezoekers aan borsten voelen ter bewustwording

museum bosrsten

Het aanraken van borsten in een museum… Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een museumbezoek. Toch is dit precies wat je kunt doen in een Argentijns museum. Het klinkt goed, maar er schuilt meer achter dan je waarschijnlijk denkt.

museum

Borsten voelen

Het gaat om het Argentijnse museum Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco in Buenos Aires. Uiteraard zit er een addertje onder het gras. Je moet er namelijk niet van uit gaan dat je echte borsten gaat aanraken. Het idee is dat je borsten van de vrouwen op schilderen aanraakt. Klinkt wat minder goed, maar vergis je niet: er zit namelijk een heel goede boodschap achter!

Borstkanker

Het museum wil mensen meer bewust laten raken van borstkanker. Op de schilderijen zijn allerlei oneffenheden te voelen op de borsten van de vrouwen. Denk aan oneffenheden zoals nagemaakte knobbels, huidretracties of gezwollen lymfeklieren. Dit zijn symptomen die bij borstkanker passen. Mega belangrijk dus om – vooral als vrouw – te weten hoe zoiets nou voelt. Daar kom je namelijk niet zo snel in aanraking mee, dus des te beter dat je weet waar je zelf op moet letten! Bekijk een video en foto’s van de expositie hieronder:

Art-Of-Self-Examination-Breast-Cancer-David-Buenos-Aires, borsten voelen, borstkanker
Art-Of-Self-Examination-Breast-Cancer-David-Buenos-Aires, borsten voelen, borstkanker
(Afbeelding: DAVID x Macma)

Bron: Manners
Beeld: DAVID x Macma

You May Also Like