Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Dit is wat acteurs echt snuiven, drinken en roken tijdens opnames

roken snuiven films

Iedereen kijkt weleens films en er is vast een groot deel van jullie die zich regelmatig iets afvraagt: roken acteurs echte sigaretten? Wat snuiven ze in drugsgerelateerde films en series? En ze bezatten zich vast niet met echt wodka, toch? Klopt! Wat snuiven, drinken en roken ze dan wel?

Roken

Een paar decennia geleden was het nog heel normaal om acteurs echte sigaretten te laten roken, maar tegenwoordig zit dat er niet meer in. Nu wordt er vaak gebruik gemaakt van kruidensigaretten. Deze sigaretten zijn net zoals normale sigaretten, maar bevatten dan niet de schadelijke stoffen, zoals teer en nicotine. Als het gaat om wiet, dan willen filmmaatschappijen nog wel kruiden gebruik, zoals oregano of gedroogde basilicum. In Amerika hebben ze zelfs speciale bedrijven die nepwiet maken die qua looks niet te onderscheiden zijn van echte wiet.

Snuiven

Denk jij dat acteurs doen alsof ze iets snuiven? Dan heb jij het fout! Acteurs snuiven namelijk wel echt wat. Uiteraard geen cocaïne, maar bijvoorbeeld melkpoeder zoals ze dat vroeger deden. De meeste acteurs maken nu gebruik van inositol: een vitamine B-poeder wat bijna dezelfde structuur heeft als cocaïne. Soms wordt er ook calcium gebruikt als nep-cocaïne.

Drank

Dit is iets wat je waarschijnlijk zelf ook al had bedacht: heldere sterke drank wordt vervangen door water. Donkere dranken – zoals whisky – is vaak lauwe thee, bier wordt alcoholvrij bier of ice tea met koolzuur. Rode wijn is vaak cranberrysap.

Bron: Metro
Beeld: Unsplash

You May Also Like