Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Dit is wanneer we de Tesla Cybertruck kunnen verwachten

Het is intussen al tien jaar dat we het over de Tesla Cybertruck hadden. In 2012 vertelde Elon Musk ons al een beetje over het bouwen van een elektrische truck. We werden er allemaal al enthousiast van en in November 2019 brak de grote dag, waarop Musk de Tesla Cybertruck onthulde.

In 2023?

“Sorry voor de vertraging”, zei Musk. “Maar je gaat dit volgend jaar hebben, en het wordt echt geweldig.” Tesla introduceerde zijn Cybertruck in 2019, aanvankelijk met de mededeling dat de productie in 2021 zou beginnen. Maar sindsdien heeft de volledig elektrische pick-up vertraging opgelopen. Vorig jaar brachten door pandemie veroorzaakte problemen met de toeleveringsketen Musk ertoe de lancering uit te stellen tot eind 2022. Nu belooft hij opnieuw dat de Cybertruck onderweg is. “Dit jaar draait alles om schaalvergroting, volgend jaar komt er een enorme golf van nieuwe producten”, zei Musk tijdens het evenement. Dus in 2023 mogen we de  Cybertruck verwachten.

Nog werk aan de winkel

De miljardair wekte vervolgens de verwachtingen en zei dat dit voertuig de beste auto zou moeten zijn die Tesla ooit heeft gemaakt. Echter heeft de autofabrikant het wat moeilijker met het samenbrengen van design en veiligheid. De Cybertruck moet zich houden aan  veiligheidseisen, maar dat is nog niet volledig het geval, dus er is nog werk aan de winkel.

Bron & beeld: Manners