Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Dit is wanneer Gladiator 2 eindelijk in de bioscoop te zien zal zijn!

gladiator 2 bioscoop

Gladiator 2 heeft nu een releasedatum, want Paramount heeft het vervolg gepland: Op 22 november 2024 zal het vervolg van de kaskraker met Russell Crowe in de hoofdrol, die bijna 23 jaar geleden verscheen, in de bioscoop te zien zijn!

gladiator 2 bioscoop

24 jaar later

De originele Gladiator kwam uit in mei 2000, dus het vervolg komt meer dan 24 jaar later uit. Dat is niet zo lang als de 36 jaar die fans wachtten op Top Gun: Maverick. Ridley Scott, die de eerste Gladiator regisseerde, komt terug voor het vervolg. Paul Mescal, die meespeelde in Aftersun en daarvoor dit jaar in aanmerking komt voor een Oscar, gaat naar verluidt de hoofdrol spelen in Gladiator 2.

Plot

Mescal zal Lucius spelen, de zoon van Connie Nielsen’s Luciilla uit de originele film, volgens een rapport. Lucius, de neef van Commodus (Joaquin Phoenix in het origineel) is nu volwassen en klaar voor zijn eigen avontuur. Maximus, gespeeld door Russell Crowe in de eerste Gladiator, doodde Commodus en redde Lucius voordat hij stierf.

Succes

Plot details voor Gladiator 2 blijven geheim. Wat we wel weten is dat het scenario is geschreven door David Scarpa (All the Money in the World, Man in the High Castle). Gladiator uit 2000 was een groot kritisch en commercieel succes, bracht 500 miljoen dollar op aan de kassa en kreeg 12 Oscarnominaties. Hij won vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Check ook: Vet: LEGO releaset eerbetoon aan Fast & Furious-Paul Walker

Bron: guys.nl

Beeld: Twitter & YouTube

You May Also Like