Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is waarom je zin hebt in een vette hap als je een kater hebt

kater vette hap

Het is een moment waarbij je zweert het nooit meer zo ver te laten komen, maar iedere week is het weer raak: je ligt op zondagochtend met een kater in je bed én een lichaam dat snakt naar vet eten. Dat verlangen naar een vette hap is helemaal niet heel gek en is een bekend fenomeen.

kater vette hap

Alcohol

Na een avond en nacht doordrinken en feesten, eindigen jij en je vrienden waarschijnlijk bij een pizzatent of snackbar om de nacht af te sluiten. Een lekkere vette hap kan er altijd in! Niet alleen dan, maar waarschijnlijk ook als je die ochtend (of middag) wakker wordt. De lekkere trek in vet eten heeft een verklaring.

Vette hap

Alcohol drinken stimuleert namelijk de hersenen om galanine vrij te maken. Dit is een stof dat de behoefte naar vet eten aanwakkert. Dit stofje is niet direct weg als je stopt met alcohol drinken. Dus zodra jij weer wakker wordt, heb jij nog steeds zin in patat, pizza of een hamburger. Helaas werkt vet eten niet écht tegen een kater, maar dat mag de pret niet drukken. Mentaal denk je waarschijnlijk van wel!

Volle maag

Andersom werkt het fenomeen wel. Op een volle maag drinken zorgt ervoor dat de opname van alcohol wordt vertraagd. De kans wordt dan minder dat je de volgende dag wakker wordt met een kater. Je weet wat je te doen staat!

kater vette hap

Bron: Manify
Beeld: Unsplash

You May Also Like