Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is momenteel de duurste Nederlandse supermarkt

duurste supermarkt
Beeld: Pexels

Als je denkt dat Albert Heijn de duurste supermarkt van Nederland is, zul je wellicht verrast worden door de resultaten van het recente jaarlijkse onderzoek van het BNN-programma Kassa. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat Albert Heijn niet de duurste supermarkt van Nederland is. In plaats daarvan is Aldi uitgeroepen tot de duurste supermarkt van 2023, wat voor ons als een onverwachte wending kwam.

Vergelijking

Jaarlijks voert het BNN-programma Kassa een vergelijkend onderzoek uit in de rubriek “Boodschappenmandje”, waarbij de prijzen van verschillende alledaagse producten worden geanalyseerd. Het doel hiervan is om vast te stellen welke supermarkten de goedkoopste en duurste zijn. Voor dit jaar werden de prijzen van zes supermarkten met elkaar vergeleken, namelijk Albert Heijn, Aldi, Dirk, Jumbo, Lidl en Plus.

duurste Nederlandse supermarkt
Beeld: Pexels

Tien euro meer

Uit het onderzoek blijkt dat Aldi als duurste supermarkt uit de bus komt, terwijl Dirk zichzelf mag bestempelen als de goedkoopste. Voor een boodschappenmandje met 27 alledaagse producten, variërend van sinaasappels tot Engelse thee en toiletpapier, moesten de onderzoekers bij Dirk €56,46 betalen. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich Aldi, waar je maar liefst €66,46 zou moeten neertellen voor exact dezelfde producten. Dit betekent dus dat je bij Aldi tien euro meer betaalt voor dezelfde boodschappen, wat niet bepaald handig is als je juist geld wilt besparen.

Bron: Wikipedia

Hier is de volledige lijst met de prijzen van het boodschappenmandje bij de verschillende supermarkten

  1. Aldi: €66,46
  2. Jumbo: €65,36
  3. Albert Heijn: €64,84
  4. Plus: €64,12
  5. Lidl: €61,21
  6. Dirk: €56,46

Sterkste stijging bij Jumbo

Het onderzoek heeft ook aangetoond dat de prijzen van boodschappen gemiddeld met 13,21% zijn gestegen sinds de vorige test in september 2022. Dit is een aanzienlijke stijging in slechts een half jaar tijd. De prijzen bij Jumbo zijn het sterkst gestegen, namelijk met 16,99%. Daarentegen zijn de prijzen bij Lidl het minst snel gestegen, met iets meer dan 9%. Met deze informatie kun je nu beter bepalen waar je het voordeligst je boodschappen kunt doen. Het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de prijsverschillen tussen supermarkten, zodat je slimmer kunt winkelen en meer kunt besparen.

Check ook: Deze smerige truc gebruiken supermarkten om je meer te laten betalen bij de kassa

Bron: jan-magazine.nl

Beeld: Pexels & Wikipedia

You May Also Like