Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dit is hoe je geniale ijskoffie ijsjes maakt!

ijskoffie ijsjes

Deze hete dagen maakt de trek in een lekkere ijsje nog groter. Je betrapt jezelf dus vaker in een ijssalon. Maar wat als we je vertellen dat je zelf een heerlijke ijsje thuis kunt maken. Ja, vandaag is weer een receptendag! En vandaag maken we: ijskoffie ijsjes.

Niet moeilijk

We pasen ons aan het klimaat en zoals we weten is het bloedheet buiten, dus deze heerlijke ijskoffie ijsjes is precies wat we nodig hebben. Het recept is helemaal niet moeilijk. Zijn onze keuken prins(sessen) ready?! We gaan van start.

ijskoffie ijsjes

Benodigdheden

Alvorens we beginnen hoort er een klein motievatie voor de dag bij: Geef de moed niet op je komt wel waar je moet zijn! Oke nu is het wel tijd om te kijken wat je nodig hebt voor de ijskoffie. Benodigheden (voor 6 ijsjes): 240 milliliter espresso, 6 eetlepels gecondenseerde melk, 1,5  lepel vanillesiroop, 50 gram pure chocolade, Ijsvormpjes.

Zo maak je ze

Stap 1: Meng twee derde van de gecondenseerde melk en vanillesiroop in een maatbeker.

Stap 2: Giet de ijsvormpjes vervolgens bijna helemaal vol en laat dit vervolgens twee uur in de vriezer staan, totdat het eruit ziet als een slush puppy.

Stap 3: Haal de ijsjes uit de vriezer en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes. Als het goed is moet er dan een leuk marmer effect ontstaat.

Stap 4: Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet deze vervolgens nog 6 tot 8 uur lang in de vriezer

Stap 5: Voordat je de ijsjes uit de vriezer haalt, smelt je de pure chocolade au bain-marie of in een hittebestendig bakje.

Stap 6: Haal de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een bord. Spreker de gesmolten chocolade in lijntjes of de ijsjes. Laat dit ook weer even hard worden.

Bron: Girlscene

Beeld: Pexels

You May Also Like