Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is het giga-bedrag dat Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg in 2022 verloren

elon Musk Jeff Bezos

Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg hebben dit jaar samen 300 miljard euro verloren, dankzij een duik in de aandelenmarkt. Het trio behoort tot de rijkste mensen ter wereld dankzij hun voortdurende dominantie in de wereld van de technologie. Maar volgens de Metro’s Tech/Science Editor Jeff Parsons verloren ze in het afgelopen jaar samen 297 miljard euro, waarbij ze een aantal factoren aanhaalden die van 2022 een ‘moeilijk jaar voor tech’ maakten, waaronder ‘problemen met de toeleveringsketen, dalende consumentenuitgaven en minder betrokkenheid van mensen omdat er een einde kwam aan de Covid-19 lockdowns’. 

Verliezen en nogmaals verliezen 

De nettowaarde van Elon Musk daalde met 132 miljard euro, waarbij de Tesla- en Twitter-baas eerder deze maand ook zijn titel als ’s werelds rijkste persoon verloor. Jeff Bezos verloor intussen 84 miljard euro en de nettowaarde van Zuckerberg daalde met 81 miljard euro, ondanks zijn inspanningen om door te gaan met de “metaverse”. Dat brengt het totale verlies voor de grote drie op 297 miljard euro, een getal dat stijgt tot 414 miljard euro als je de verliezen van de medeoprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page (44,6 miljard euro en 43,4 miljard euro) en die van Microsoft-baas Bill Gates (29 miljard euro) erbij optelt. 

Elon Musk niet meer de rijkste man ter wereld 

Eerder deze maand verloor Musk zijn plaats als ’s werelds rijkste man toen hij werd ingehaald door Bernard Arnault, de Franse zakenmagnaat en chief executive van luxemerk Louis Vuitton’s moederbedrijf LVMH, en zijn familie. Het nieuws kwam nadat de waarde van Musks aandeel in Tesla daalde toen beleggers aandelen van het elektrische voertuigbedrijf dumpten omdat ze vreesden dat hij zich meer zou concentreren op zijn overname van Twitter ter waarde van 44 miljard euro. Toen kondigde hij natuurlijk aan dat hij zou aftreden als hoofd van de sociale mediasite, na een publieke stemming online. Musk had volgers gevraagd of hij moest aftreden in een Twitter poll, zeggende: “Ik zal me houden aan de resultaten van deze poll.” De uiteindelijke uitslag kwam uit op 57,5 procent voor het opstappen van Musk, tegenover 42,5 procent tegen. Later bevestigde hij dat hij zich aan zijn woord zou houden, door te schrijven: “Ik zal aftreden als CEO zodra ik iemand vind die dwaas genoeg is om de baan aan te nemen! Daarna zal ik gewoon de software- en serverteams leiden.” 

Check ook: UN geeft Elon Musk ‘bewijs’ hoe ze met $ 6 miljard hongersnood kunnen uitbannen – SGXL.NL

Bron: unilad.com

Beeld: Facebook, Instagram & Twitter

You May Also Like