Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dit is het gemiddelde salaris van een boer in Nederland

gemiddelde salaris boer nederland

Sinds de verkiezingswinst van ‘boerenpartij’ BBB zijn boeren in Nederland een actueler thema dan ooit. Boeren zijn van groot belang voor de Nederlandse economie. Ze zijn verantwoordelijk voor het verbouwen van gewassen, het fokken van vee en het produceren van zuivelproducten. Hoewel sommige boeren aanzienlijk veel verdienen, rijst de vraag hoeveel de gemiddelde boer eigenlijk verdient. Daarom hebben we onderzocht wat het inkomen is van boeren in Nederland.

Gemiddeld salaris van een boer in Nederland

Het gemiddelde bruto salaris van een boer in Nederland bedraagt ongeveer € 3.650 per maand, met een minimum salaris van € 1.700 en een maximum bruto maandloon van € 5.600 bij een werkweek van 40 uur. Dit ligt net onder het gemiddelde bruto loon van alle beroepen in Nederland, dat € 3.809 per maand bedraagt. Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een boer in Nederland is € 47.304, wat neerkomt op een gemiddeld bruto uurloon van € 20,98.

Na aftrek van belasting blijft er netto ongeveer € 2.850 per maand over voor een boer in Nederland. Het inkomen van een boer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type bedrijf en de grootte ervan.

Verschillen in salarissen

Het inkomen van boeren kan sterk variëren. Zo verdient een melkveehouder gemiddeld het minst, met ongeveer € 35.000 per jaar, terwijl een pluimveehouder gemiddeld zo’n € 65.000 per jaar verdient. Dit komt onder andere door de investeringen die nodig zijn om het bedrijf te runnen, de productiekosten en de marktprijzen.

Er gaan aanzienlijke investeringen vooraf aan het opbouwen van een boerderij, zoals het kopen van dieren en machines die nodig zijn in het productieproces. Sommige takken binnen de landbouwsector zijn door deze investeringen moeilijker te betreden, wat de hogere inkomens van sommige boeren verklaart.

Check ook: Boerin Dorith maakt de boeren steunen een stuk makkelijker – SGXL.NL

Bron: Guys

Beeld: Instagram

You May Also Like