Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Dit is de spectaculaire Netflix-oorlogsfilm waarover iedereen het nu heeft

narvik

Wie dit weekend een goede film wil kijken, zal 100 procent goed zitten met de Noorse oorlogsfilm Narvik op Netflix. Afgelopen dinsdag was de film voor het eerst op de streamingdienst te zien en het werd meteen op nummer één gezet van de top 10 meest bekeken films in Nederland. Wat ons betreft niet gek, gezien het een waargebeurd verhaal is inclusief actie en mooie beelden.

netflix oorlogsfilm narvik

Narvik

De film focust zich op het Noorse havenstadje Narvik. In de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog was deze stad een belangrijk doelwit voor de Duitsers. De haven van Narvik kon namelijk gebruikt worden om ijzererts te verschepen vanuit Zweden, iets wat Hitler nodig had voor de productie van wapens en ander oorlogsmateriaal.

Nederlaag

Toen de Duitsers in 1940 Noorwegen overnamen, was de stad een belangrijk punt. Churchill wilde alles doen om te voorkomen dat de haven in handen van de Duitsers zou vallen. Dit werd een grote veldslag, waarbij Hitler zijn eerste nederlaag meemaakte tijdens de Tweede Wereldoorlog: in 62 dagen werden 64 schepen gezonken en 86 vliegtuigen neergeschoten. 8.500 soldaten sneuvelden tijdens de veldslag, waarbij het lokale klimaat (lees: ijskoud) een belangrijke rol speelde. De inwoners van Narvik zaten opgesloten tussen twee fronten.

Een echte aanrader om dit weekend eens voor te gaan zitten! Bekijk de trailer hieronder:

Bron & beeld: Nordisk Film Norsk, Manify

You May Also Like