Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is de grootste caravan ter wereld en hij staat te koop!

Een caravan of camper ombouwen tot een huis is de laatste tijden erg populair. En dat kunnen we ook begrijpen als we kijken naar de toenemende prijzen van huizen. In Nederland hebben we de laatste tijd vaker huizen op wielen gezien. In de VS is het nog mooier. Daar zijn zulke huisjes normaal en ook de grootste caravan ter wereld hebben we daar. En hij staat ook nog te koop!

grootste caravan ter wereld

Veiling

De 21,3 meter lange caravan, genaamd Midnight Rider, wordt geveild door een man uit Scottsdale. In 2004 werd de enorme zwarte tank door Guinness World Records uitgeroepen tot de grootste en zwaarste caravan ooit gebouwd. In zo’n grote caravan is natuurlijk plaats voor alles wat je hartje begeert: een grote tv, lounge, bar en tientallen bedden. Midnight Rider biedt plaats aan maar liefst 40 gasten. Ook als het torenhoge veilingbedrag wordt gedeeld door veertig, is de prijs nog steeds super hoog. De geschatte waarde van de caravan is ongeveer 9,2 miljoen euro. 

grootste caravan ter wereld

Extra aanhanger

Met een lengte van 21,3 meter en een hoogte van 4,1 meter is hij gewoon niet zo praktisch. Nog maar een paar tellen tijdens jouw roadtrip met de caravan en je komt in een haarspeldbocht terecht. Draaien wordt lastig als je zo’n lange stacaravan achter je auto hebt hangen. De caravan weegt maar liefst 23.000 kg, dus je hebt ook een krachtige aanhanger nodig. Dus de caravan werd geveild met een dijk van een auto. De trek vrachtwagen met 441 pk krijg je er gratis bij, maar voor de Midnight Rider moet je een meerprijs betalen. De Caravan heeft een extra brandstoftank waarmee je bij de eerste tankbeurt maar liefst 3300km kunt rijden. Het is een snelle reis terug naar Barcelona zonder te stoppen op de snelweg. De veiling vindt plaats op 28 januari, dus je maakt nog kans om deze tientonner te kopen.

Neem hier een kijkje in de grootste caravan ter wereld:

Check ook: Luxe kamperen? Deze reus van een caravan overtreft al je verwachtingen

Bron & Beeld: fhm.nl

You May Also Like