Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dit gebeurt er met je als je een maand geen alcohol drinkt

Beeld: Pexels Tembela Bohle

Het is voor een groot deel van de bevolking niet voor te stellen: een maand lang geen alcohol drinken. Het klinkt makkelijk, maar hoeveel mensen voltooien bijvoorbeeld een Dry January nou werkelijk? Alcohol is natuurlijk hartstikke lekker, maar het doet niet heel veel goeds met je lichaam. Wat doet dan een maand geen alcohol met je lichaam? We zetten het even voor je op een rijtje.

Afvallen

Voor de mensen die wat kilootjes kwijt willen, is het een goede start om alcohol uit je dagelijkse, wekelijks of maandelijkse routine te weren. Eén glas wijn per dag resulteert al in zo’n 547 calorieën per week. In een maand zit je dus al op 2.296 calorieën. Deze calorieën worden opgeslagen als buikvet en dat is nou juist zo onhandig als je wil afvallen.

Betere huid

Wist je dat het niet drinken van alcohol je huid verbetert? Vooral als je een droge huid hebt, zul je merken dat je huid beter wordt als je geen alcohol meer drinkt.

Beeld: Pexels RODNAE Productions

Beter immuunsysteem

Alcohol zorgt ervoor dat je minder witte bloedcellen in je bloed hebt. Witte bloedcellen zorgen er juist voor dat ziektes worden uitgeroeid en dat je niet ziek wordt. Je snapt ‘m: het niet drinken van alcohol zorgt ervoor dat je een beter immuunsysteem krijgt, omdat je meer witte bloedcellen in je lichaam hebt.

Je slaapt beter en dieper

Heb je veel alcohol gedronken en merk je de volgende ochtend dat je niet zo heel lekker hebt geslapen? Dat is niet zo heel gek. Je lever is namelijk de hele nacht bezig geweest om die rotzooi te verwerken. Als je geen alcohol drinkt, dan is je lever ook rustig. 1 + 1 = 2: je kunt weer lekker slapen. En nóg een mooie bijkomstigheid: je levert kan zich ook weer herstellen. Alcohol breekt de lever af en wordt steeds kleiner. Het schrappen van alcohol in je dieet helpt je lever weer te groeien.

Een non-alcoholische proost op je gezondheid!

Bron: Girlscene