Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Dit is de dikke nieuwe safety car in de Formule E

safety car formule e

De Formule E wordt steeds populairder en spannender, mede omdat onze eigen Nyck de Vries de wereldkampioenstitel draagt en er met Robin Frijns nog een Nederlandse coureur actief is. Hoe dan ook, heb je de nieuwe safety car in de Formule E voor seizoen 2021-2022 al gezien? Deze mag er wezen. Lees hieronder meer over nieuwe safety car.

safety car formule e

Formule E sluit deal met Porsche

In het laatste Formule E-seizoen werd de Mini Electric Pacesetter gebruikt als de serie safety car. Dit trok zeker de wenkbrauwen op, aangezien safety cars in raceseries meestal goed presterende auto’s zijn, zoals de Aston Martin Vantage die in de Formule 1 wordt gebruikt. Voor het volgende seizoen dat over een paar dagen begint, heeft de Formule E een deal gesloten met Porsche. De Taycan Turbo S wordt de nieuwste safety car voor het volledig elektrische eenzitter kampioenschap. “We zijn er trots op dat de Formule E deze taak aan een Porsche heeft toevertrouwd”, zegt Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport. “Met de Taycan Turbo S als officiële nieuwe safety car leveren we een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op het circuit en onderstrepen we ook het belang van de Formule E voor Porsche Motorsport.”

safety car formule e

Formule E

De nieuwe safety car

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe safety car is de nogal buitensporige kleurstelling van de Taycan Turbo S. De auto straalt de kleuren uit van alle elf teams die momenteel strijden in het kampioenschap, evenals de kleuren van de FIA ​​en de Formule E. Maar we kunnen toch niet de enige zijn die denken dat er een beetje een klassieke Martini-sfeer hangt aan deze kleurstelling met blauw, wit en rood? Ook geeft het een visuele uitdrukking van sociale waarden zoals diversiteit en gemeenschap. De auto heeft verder een acceleratiesnelheid van 0-100 binnen 2,8 seconden dat is bijna een racewagen op zich, zou je kunnen zeggen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like