Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit absurde bedrag krijgt Messi als toeristisch ambassadeur van Saoedi-Arabië

messi saoedi arabië

Als je de naam Lionel Messi hoort, denk je natuurlijk aan de absolute ster van het Argentijnse voetbalteam en PSG. Maar hij is tegenwoordig ook voor wat anders in het nieuws. Een door Messi ondertekende deal buiten het veld heeft de schijnwerpers verlegd naar een bezoek aan Saoedi-Arabië, afgelopen mei.

messi Saoedi-Arabië

Ambassadeur

Tijdens zijn verblijf in het olierijke koninkrijk werd hij behandeld als een bezoekende vorst, en niet alleen vanwege zijn vaardigheden als speler: Messi is een betaalde partner van Visit Saudi, een dochteronderneming van de toeristische dienst van het land, en is in feite een ambassadeur die het land promoot. De website van Visit Saudi heeft zelfs een specifieke Messi-pagina.

25 miljoen euro per jaar

Mensenrechtenorganisaties hebben de Argentijn opgeroepen afstand te doen van deze rol, maar Messi heeft ongetwijfeld een zeer lucratieve deal bedongen, waarbij het bedrag naar verluidt ongeveer 25 miljoen euro per jaar bedraagt. De oliestaat staat bekend om zijn talloze mensenrechtenschendingen, waaronder de rampzalige oorlog in Jemen, de moord op Washington Post-journalist Jamal Khashoggi en de brute onderdrukking van vrouwen, minderheden, activisten en hervormers. De overeenkomst van het koninkrijk met een van de meest herkenbare mannen ter wereld is een keerpunt in zijn inspanningen om zijn publieke imago wit te wassen.

Wat moet Lionel Messi doen voor zijn geld?

Van Messi wordt verwacht om af en toe op vakantie naar Saoedi-Arabië te gaan en daar iets over posten op Instagram. Er zullen ongetwijfeld meer verplichtingen volgen, die de komende tijd op zijn sociale media zullen verschijnen. Zolang hij geen executies, lijfstraffen, oneerlijke processen, systematische discriminatie van de sjiitische minderheid en vrouwenrechten aan de kaak stelt.

Bron: manners.nl

Beeld: Twitter & Instagram

You May Also Like