Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Digital nomad visa’ maakt belastingvrij wonen en werken opn Bali mogelijk

wonen werken Bali

De Indonesische regering heeft een ​​”digital nomad visa” gecreëerd waarmee buitenlandse arbeiders vijf jaar belastingvrij kunnen wonen en werken op het tropische paradijs Bali.

Vijfjarig visum

Het idee werd geopperd vóór de pandemie, maar met gesloten grenzen leek het kansloos. Maar in een recent interview zei de Indonesische minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno, dat het visum zich weer in de ontwerpfase bevindt. Uno’s plan is om visums te verlenen aan ‘remote workers’ oftewel ‘digital nomads’, waarmee ze vijf jaar in Indonesië kunnen blijven, onder de voorwaarde dat de houders van het visum voor werkgevers buiten Indonesië werken. De visumhouders betalen hierbij belasting in het land waar ze vandaan komen, terwijl ze zich in Indonesië bevinden.

wonen werken Bali

Toeristisch oord

Het toerisme op Bali, dat een enorme bijdrage levert aan de Indonesische economie, heeft tijdens de pandemie een grote klap gekregen. Het aantrekken van verzilverde langdurig ingezetenen naar het eiland zou lokale arbeiders een jarenlang inkomen opleveren. Bali is natuurlijk prachtig, met een aangenaam klimaat (behalve het regenseizoen), geweldige surfmogelijkheden, heerlijk eten en een matige kost van levensonderhoud in vergelijking met westerse landen.

wonen werken Bali

Bron: Reisleven

You May Also Like