Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze vrouw eet dagelijks 20 keukensponsjes

keukensponsjes

toch… sponzen. Zo absorberend, lekker en poreus… Je zou er zo je tanden in willen zetten, toch? Nou, wel volgens de 25-jarige Emma Thompson, die elke dag graag 20 keukensponsjes opeet, gedrenkt in afwasmiddel met appelsmaak. Voor je het vraagt, nee, ze is niet zwanger, maar beschrijft de sponzen als haar ‘guilty pleasure’.

Het begin

Ze begon op driejarige leeftijd op badsponzen te kauwen, voordat ze ontdekte dat ze de smaak van keukensponzen lekkerder vond. De gewoonte is een verslaving geworden en ze lijdt nu aan pica (een OCD-stoornis waarbij ze dingen zonder voedingswaarde eet), hoewel ze daarvoor nog geen behandeling heeft gezocht.

keukensponsjes
Beeld: YouTube

Recept

Haar recept voor een smakelijke spons houdt in dat ze de spons een nacht laat weken in afwasmiddel met appelsmaak en vervolgens het schuursponsje verwijdert. Alles bij elkaar kost het 6 pond per week aan sponsjes van Wilkinsons en Poundland. Emma, uit North Tyneside, zei: “Sommige mensen gaan uit voor een biefstuk, ik ga liever uit voor een spons. Het is een schuldig genoegen. Mijn vrienden nemen me in de maling, ze zeggen: “Gaan we spons en chips eten bij de thee?”.

Problemen

De gewoonte mag dan niet vies zijn, maar het heeft haar wel problemen opgeleverd. De artsen hebben haar verteld dat ze tonsillitis heeft opgelopen door het eten van zoveel afwasmiddel. Het heeft haar echter niet afgeschrikt. Ik kauw erop en soms slik ik het door,” zei ze. “Ik hou van de geur en smaak van het afwasmiddel op de spons. Het schuimt nogal. Zodra iemand erover begint of als ik aan het afwassen ben of een pak sponzen in de winkel zie liggen, moet ik er een hebben. Ik ben er absoluut aan verslaafd.” Emma, die vrijwilligerswerk doet bij het Prince’s Trust, zei: “Als mensen erachter komen dat ik het doe, noemen ze me raar. Ze zijn geschokt en stellen veel vragen. Ik denk dat er veel mensen zijn die het doen, maar er niet over praten.”

2 tot 20 per dag

Afhankelijk van haar stemming en hoe gestrest ze is, eet Emma tussen de 2 en 20 sponzen per dag. Ze eet keukensponzen sinds ze er twee jaar geleden tijdens de afwas een probeerde. Soms snijdt ze de sponzen in stukken en neemt ze in een lunchbox mee naar haar werk. “Als ik een nieuwe spons in de winkel zag, probeerde ik ze uit, maar ik was altijd teleurgesteld, dus nu houd ik het bij wat ik lekker vind. Ik gebruik de sponzen niet als iemand anders ze heeft aangeraakt,” voegde ze eraan toe.

Check ook: Leraar stuurt pikante mail per ongeluk naar alle leerlingen en leraren van de school

Bron: primenieuws.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like